Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Byd venner og familie på en pragtfuld påskemiddag

Invitér familie og venner på en dejlig påskemiddag. Menuen byder på:

 

Salat med æg og brødcroutoner

Lammekølle

Kartofler med hvidløg og citron

Ærtepuré

Rabarbertrifli med grønne makroner

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Hjemmelavet påskepynt: Frække påskeharer

SE OGSÅ: 6 skønne opskrifter med æg

SE OGSÅ: Hjemmelavede påskeæg

Annonce

Småretter og tilbehør
Salat med æg og brødcroutoner
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
8 æg
Brødcroutoner:
1-2 spsk olivenolie
Dressing:
2 spsk vineddike
3 spsk olivenolie
(evt.) 1-2 spsk vand
Sådan gør du:
  1. Skær skorperne af brødet og skær det i grove eller fine terninger (efter smag). Vend dem sammen med olivenolie, krydderier, salt og peber og bag dem gyldne i ovnen ved 220 grader ca. 5 min. eller på en stegepande ved middel varme.
  2. Skyl, slyng og pluk salaten. Rens svampene og skær dem i skiver.
  3. Pisk dressingen sammen og vend salat og svampe i. Fordel det på 8 tallerkner.
  4. Pochér æggene: sæt 1 liter vand, 2 tsk salt og 1 spsk eddike over at koge. Slå forsigtigt 4 æg ud i vandet ét ad gangen og saml hviden om blommen med en træske. Lad dem simre 4 min. Løft dem op af vandet med en hulske, lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle og anret på salaterne. Gentag med de sidste 4 æg. Eller kog æggene smilende ca. 8 min. i kogende vand. Pil dem, halver dem og læg dem på salaterne. Drys med brødcroutoner og servér straks.
Tips!
I stedet for at pochere æggene kan de koges smilende ca. 8 min. i kogende vand.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Kød
Lammekølle
Arbejdstid: 45 min
Stege/kogetid: ca. 2 timer
Fryse-egnet
Kryddersmør:
2 fed hvidløg
2 spsk soja
Endvidere:
½ flaske rødvin
Sådan gør du:
  1. Knus fennikelfrøene i en morter eller i en frysepose med en kødhammer. Rør dem i smørret sammen med knust hvidløg, rosmarin, sennep, soja og knust peber.
  2. Gnid lammekøllen ud og indvendigt med halvdelen af kryddersmørret. Snør den sammen og læg den i en bradepande. Læg resten af kryddersmørret i køleskabet. Brun køllen i ovnen ved 250 grader i ca. 20 min. Skru ned til 175 grader, hæld vinen ved og steg lammekøllen 60-80 min.
  3. Si skyen over i en gryde og dæk køllen med stanniol. Fjern fedtet fra skyen og tilsæt bouillon. Kog det ind til ca. 4 dl og pisk det kolde kryddersmør i – i små tern. Servér lammekøllen i tynde skiver med f.eks. sovs, kartofler og ærtepuré.
Tips!
Metoden til lammekøllen kan også benyttes til en steg af nakkefilet (svinekød). Bed slagteren om at snøre den, så den får lidt facon.

Brug gerne et stegetermometer – centrumstemperaturen på lammekøllen skal være ca. 70 grader for rosa kød. Nakkefileten skal være 75 grader i centrumstemperatur.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Kartofler med hvidløg og citron
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
3 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
2 tsk havsalt
Sådan gør du:
  1. Skræl kartoflerne og skær dem i kvarte. Vend dem sammen med olivenolie og knust hvidløg og bred dem ud på en bageplade med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 225 grader i ca. 25 min.
  2. Vend dem med fintrevet citronskal, havsalt og friskkværnet peber lige før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Ærtepuré
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Giv 1⁄2 liter vand og 2 tsk salt et opkog i en stor gryde. Hæld de frosne ærter i og giv dem et opkog. Lad dem simre 3-4 min.
  2. Skyl mynte- og persilleblade og hak dem med en kniv.
  3. Hæld ærterne på en sigte og blend dem til grov mos i en foodprocessor.
  4. Tilsæt krydderurter og smør og smag til med salt og peber. Hold puréen varm i en gryde.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Rabarbertrifli med grønne makroner
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Makroner:
200 g sukker
1⁄4 tsk hjortetaksalt
Kompot:
Creme:
½ liter fløde 9%
4 spsk sukker
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Hak græskarkernerne fint (brug evt. en lille hurtighakker). Rør dem sammen med sukker og hjortetaksalt og tilsæt æggehvider. Form dejen til 24 kugler og sæt dem med god plads på bagepladen med bagepapir. Bag dem gyldne i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. Lad dem stå på pladen et par min., før de løsnes med en palet. Lad dem afkøle på en rist og opbevar den derefter i en kagedåse.
  2. Vask rabarberstilkene og snit dem i 2 cm lange stykker. Skræl ingefæren og riv den fint. Bland rabarber med rørsukker og ingefær i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre mør, men så der stadig er hele stykker i kompotten. Hæld det straks i en skål til afkøling.
  3. Giv fløden et opkog med vaniljekorn og -stang. Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse og sukker og tilsæt den varme fløde. Hæld det tilbage i gryden og pisk cremen over svag varme, til den netop når kogepunktet. Hæld den straks i en skål til afkøling.
  4. Marinér makroner i hedvin og anret med rabarberkompot, vaniljecreme og evt. flødeskum.
Tips!
Græskarkerner kan erstattes af pistacier og/eller mandler eller andre nødder. Færdigkøbte makroner kan også bruges. Kompot og creme kan laves 1-2 dage i forvejen og opbevares i køleskab. Rabarber kan erstattes af æbler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri