Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Pragtfuld pinsemiddag

Det er tid til lette retter med masser af grønt. Inviter på en lækker forårsmiddag med kold gulerodssuppe og saftig bornholmerhane med årstidens grønne tilbehør. Den søde afslutning er en flot tærte med fyld af både rabarber og hindbær.

 

SE OGSÅ: Herlig pinsefrokost

SE OGSÅ: Skønne snacks & småretter med grønne asparges

Annonce
Sådan gør du:
  1. Vend gulerødderne sammen med skalotteløg, hvidløg, ingefær, fintrevet appelsin- og citronskal, salt, peber og olivenolie og læg dem i en bradepande med bagepapir.
  2. Dæk tæt med stanniol og sæt bradepanden i ovnen. Tænd på 200 grader og lad det bage 1 time. Tag stanniolen af de sidste 10 min. Tjek, at gulerødderne er helt møre.
  3. Blend det hele sammen med appelsinsaft og kærnemælk og smag til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt evt. koldt vand til passende konsistens. Stil suppen i køleskab min. 3 timer.
  4. Pil jomfruhummerhalerne og skær dem i 2 cm tykke skiver. Rist dem hurtigt på en pande med olivenolie. Tilsæt hvidløg, salt og peber og hæld det over i en skål til afkøling. Smag til med citronsaft og tilsæt grofthakket persille.
  5. Anret suppen i portionsskåle eller glas og top op med jomfruhummersalat.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Hane stegt med citron og timian
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 bundt frisk timian
Tilbehør:
1-2 spsk sesamfrø
Sådan gør du:
  1. Skær de yderste vingespidser af og skær rygbenet ud af kyllingen. Bræk kyllingen op, så den kan ligge nogenlunde fladt.
  2. Gnid den ind - og udvendigt med citronskal, timian, salt og peber og læg den i en bradepande med bagepapir med skindsiden opad.
  3. Smør den med smør eller olie og dryp med citronsaft. Sæt den i ovnen ved 200 grader.
  4. Vask kartoflerne og vend dem sammen med olivenolie og sesamfrø. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og sæt dem i ovnen, når kyllingen har fået 35 min.
  5. Steg videre 25 min., til kyllingen er gennemvarm og kartoflerne møre.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Småretter og tilbehør
Aspargessalat med ærter og radiser
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 3 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
evt. 50 g fetaost
Dressing:
1 spsk citronsaft
¼ tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Skær de rensede grønne asparges i grove snitter. Kog dem 2-3 min. i letsaltet vand og læg dem straks i iskoldt vand. Læg dem til afdrypning i en sigte.
  2. Pisk dressingen sammen og smag til med sukker, salt og peber.
  3. Vend alle grønsagerne sammen med dressingen og anret på et fad eller i en skål. Drys evt. med fetaost i små tern eller smuldret.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Rabarber-hindbær-tærte
(1 tærte til 8 personer)
Arbejdstid: 1 time
Hviletid: 1 time
Koge/bagetid: 50 min.
Ikke fryse-egnet
Dej:
225 g hvedemel
2 spsk sukker
½ tsk salt
1 æg
2-3 spsk iskoldt vand
Fyld:
500 g rabarber
150 g sukker
Pensling og drys:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Dej: Bland de 2 slags mel med sukker og salt og hak det kolde smør i – det gøres nemt i en foodprocessor. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg og iskoldt vand. Form dejen til 2 plader (den ene lidt større end den anden), pak dem ind og sæt dem i køleskabet min. 1 time.
  2. Fyld: Vask rabarberne og skær dem i 3 cm lange stykker. Vend dem sammen med sukker i en gryde og lad dem trække 20-30 min. – til saften er trukket ud. Sæt gryden over varmen og kog det igennem et par min.
  3. Rør majsstivelse ud i lidt koldt vand og rør det i rabarberne. Kog det igennem 1 min. og tilsæt hindbærrene. Giv det et hurtigt opkog og hæld det straks i en skål til afkøling.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Rul den store dejplade ud på et meldrysset bord, og beklæd en tærteform (ca. 24 cm) med dej. Pensl den indvendigt med sammenpisket æg og sæt den i køleskabet.
  6. Saml dejresterne sammen med den anden dejplade og rul ud. Skær dejen i 1 cm brede strimler. Fordel frugten i den rå tærtebund og læg dejstrimlerne over frugten i rudemønster. Tryk dem godt til i kanten. Pensl med æg og drys med sukker.
  7. Bag tærten midt i ovnen i ca. 45 min. – til dejen er gylden, og frugten bobler. Stil den til afkøling på en rist.
  8. Server tærten lun eller helt afkølet med flødeskum eller vaniljeis.
Tips!
Du kan bruge frosne hindbær til fyldet: Beregn da 1 spsk majsstivelse ekstra, da frosne hindbær indeholder en del vand.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri