Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Retter med rugbrød

Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde og det salte. Her får du opskrifterne på:

  • Rugklatkager

  • Søde rugbrødscroutoner

  • Koteletter med rugbrødsskorpe

  • Salte rugbrødscroutoner

  • Æblekage

  • Rugbrødslagkage

 

Opskrifterne finder du nedenfor. Velbekomme!

 

► Prøv også: Rugbrød med lakrids

► Prøv også: Laksetatar på ristet rugbrød

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æg godt sammen med mælk og tilsæt fintsnittet purløg, salt og peber.
  2. Rør revet rugbrød i dejen og steg som små klatkager på en pande med smør.
  3. Server f.eks. med cremefraiche og stenbiderrogn.
Tips!
Rør evt. dejen med lidt sukker i stedet for salt og peber, og uden purløg. Bag klatkagerne og server som lækkerbid med æblemos eller syltetøj.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Skær rugbrød i små tern og bred dem ud på en bageplade med bagepapir.
  2. Drys sukker over og sæt pladen i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min., til brødet er gyldent og sprødt.
  3. Lad croutonerne køle af og server dem som tilbehør til frugtsuppe, yoghurt eller koldskål.
  4. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Bland revet rugbrød med knust hvidløg, salvie, salt og peber og rist det.
  3. Krydr koteletterne med salt og peber og brun dem på en pande med olie ca. 2 min. på hver side.
  4. Læg dem i et ovnfast fad og smør oversiden med sennep.
  5. Drys rugbrødsblandingen over og sæt fadet i ovnen ca. 10 min.
Tips!
Man kan også riste rugbrødsblandingen sprød på en pande med olie og drysse den over en færdig ret. Koteletter med rugbrødsskorpe er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skær brødet i små tern og vend dem sammen med olivenolie, havsalt og evt. knust hvidløg.
  2. Bred dem ud på en bageplade med bagepapir og sæt pladen i ovnen ved 175 grader i ca. 20 min., til brødet er gyldent og sprødt.
  3. Lad croutonerne køle af og server dem som tilbehør til f.eks. en cremet suppe eller salat.
  4. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Skræl æblerne og skær dem i både uden kernehus.
  2. Kom dem i en gryde med 1/2 dl vand og damp dem møre under låg ca. 10 min.
  3. Tag låget af, tilsæt sukker og kog grøden godt igennem.
  4. Hæld den i en skål til afkøling.
  5. Bland revet rugbrød med hakkede mandler og sukker.
  6. Rist det gyldent på en pande med smør og hæld det ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  7. Læg grøden lagvis med rugbrødsdrys i portionsglas og pynt evt. med flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rist rugbrød og farin på en pande og hæld det i en skål til afkøling.
  2. Vend bagepulver i.
  3. Del æggene og pisk æggehviderne stive sammen med sukker.
  4. Vend æggeblommerne i og tilsæt rugbrød og evt. hakkede nødder og/eller chokolade.
  5. Smør dejen ud til 3 runde bunde (20 cm) på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min.
  6. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og træk bagepapiret af.
  7. Læg dem sammen med frugtgrød og flødeskum.
  8. Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade eller nødder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri