Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ris på 4 måder

Retter med ris kan varieres i det uendelige. Ris er billig mad, som spises i store mængder i Asien og mange andre steder i verden. De er perfekte at spise på denne tid af året, hvor der ikke er så meget i sæson. Her er inspiration til fire forskellige retter med ris.

Annonce

Kød
Sushi behøver ikke at bestå af rå fisk. Prøv denne anderledes variant med roastbeef og avocadosalat.
Sådan gør du:
  1. Sushiris:
  2. Kom risene i en si, og skyl dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad vandet dryppe fra, og kom risene i en gryde med vand. Bring gryden i kog ved jævn varme under tætsluttende låg. Når vandet koger, skrues ned til lav varme. Risene skal koge 10 min. Tag derefter gryden fra varmen, og lad den stå i 15 min.
  3. Rør i risene med en gaffel, og kom eddike, sukker og salt i, mens de er varme. Læg et vådt, hårdt opvredet viskestykke over. Lad risene køle af, og brug dem i løbet af få timer. Portionen rækker til ca. 8 ruller.
  4. Roastbeef: Dup kødet tørt med køkkenrulle. Varm olien på en pande. Brun kødet på alle sider, og krydr med salt og peber.
  5. Læg stegen i et ovnfast fad, sæt det i midten af ovnen, og tænd på 150 grader. Sæt et stegetermometer i midten af kødet. Steg i 45 min. – 1 time, til centrumtemperaturen er 55-60 grader. Afkøl kødet i køleskab et par timer. Skær tynde skiver af roastbeef, evt. på en pålægsmaskine.
  6. Sushiruller med ­roastbeef: Pak en sushimåtte ind i husholdningsfilm. Læg skiver af roastbeef i et lag på måtten.
  7. Dyp hænderne i vand, så risene ikke klistrer til fingrene. Fordel sushiris i et 3-4 mm tykt lag oven på kødet, så det passer med størrelsen på en plade nori-tang.
  8. Smør ca. ½ tsk. wasabi på risene i en stribe. Læg en plade nori-tang oven på risene. Rul tæt sammen til en rulle ved hjælp af sushimåtten. Lav ca. 8 ruller. Skær sushirullerne ud i 6 stykker med en fugtig kniv. Dup kniven med vand mellem hvert snit.
  9. Avocadosalat: Skær avocado ud i små tern, og bland med limesaft. Tilsæt tern af agurk og finthakket rødløg. Smag til med salt og peber.
  10. Sæt sushirullerne på et fad. Pynt med ærteskud og små klatter af wasabi. Servér med sojasovs smagt til med fint hakket orangeskal og avocadosalat.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Vegetarisk
En indisk inspireret risret med et eksotisk drys af kokos.
Sådan gør du:
  1. Kog risene som angivet på emballagen. Fuldkornsris har længere kogetid end hvide ris.
  2. Rør olie med garam masala eller karry. Tilsæt eddike, og krydr med salt og peber. Lad dressingen stå og trække.
  3. Snit forårsløg, peberfrugt og bladselleri i små stykker.
  4. Rist kokosmel gyldent på en tør pande under omrøring.
  5. Bland de varme eller lune ris med dressingen, de snittede grøntsager, hakket persille og halvdelen af kokossen. Smag til med salt og peber. Drys resten af den ristede kokos på toppen, og pynt med blade af bladselleri.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Klassisk italiensk risotto med et grønt og friskt strejf af forår.
Sådan gør du:
  1. Hak løget fint, og steg det klart i smør eller olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt risene, og lad dem opsuge smørret.
  2. Tilsæt derefter vin (eller en blanding af vand og eddike), og spæd op med kogende bouillon eller vand. Lad det hele småkoge ca. 30 min. under låg. Rør jævnligt over hele grydens bund, og tilsæt ekstra vand, hvis risottoen er meget tør og begynder at sidde fast i grydens bund.
  3. Knæk den nederste, seje ende af aspargeserne. Skrub gulerødderne. Skær gulerødder og asparges ud i mindre stykker, put dem i risottoen, og kog videre ca. 10 min. under omrøring. Bland ærter og revet ost i risottoen til sidst. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Kød
Kombiner det bedste fra flere verdener med dansk svinekød, indisk karrysovs og tyrkisk rispilaf.
Svinekød og rejer med karrysovs, ­flæskesvær og ­krydret rispilaf
4 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/kogetid: 45 min.
2 spsk. smør
1 spsk. olie
ca. 1 spsk. stærk karry
3 spsk. hvedemel
Krydret rispilaf:
25 g smør
5 dl vand
2 tsk. salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Flæskesvær:
  2. Skær evt. sværen af kødet, og steg dem sprøde i en 175 grader varm ovn ca. 45 min. De kan også købes færdigstegte.
  3. Skær kødet i tern på ca. 2 x 2 cm. Dup kødternene tørre med køkkenrulle. Brun dem i smør og olie. Tilsæt hakket løg, og steg nogle minutter.
  4. Krydr med salt og karry. Drys med mel, og lad det opsuge fedtstoffet. Hæld bouillon eller vand i gryden, og læg låg på. Skru ned til svag varme, og kog 30 min., til kødet er mørt.
  5. Steg tern af peberfrugt på en tør pande, og kom dem i gryden. Kog nogle minutter. Smag sovsen til med salt og karry. Put rejerne i den kogende, varme ret. Lad dem trække i retten et par minutter før servering.
  6. Krydret rispilaf:
  7. Steg finthakket løg klart i smør. Tilsæt risene, og steg dem klare ved svag varme.
  8. Put vand, salt og hele krydderier i risblandingen. Kog ved svag varme under låg som angivet på emballagen.
  9. Servér det rygende varme svinekød og rejer med karrysovs og krydret rispilaf.
Velbekomme!
Foto: Line Falck / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri