Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Rugbrødslagkage i 3 lækre varianter

Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde - her har vi brugt rugbrødet i den klassiske rugbrødslagkage.

 

Se også:

Opskrift på Sønderjysk rugbrødslagkage med bær på hendesverdesverden.dk

 

Opskrift på Rugbrødskage med solbærskum på boligliv.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og tilsæt en æggeblommead gangen. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  2. Fordel den i 3 lagekageforme med smurt bagepapir. Bag ca. 10 min. i 220 gradervarm ovn.
  3. Læg bundene lagvis med kirsebærsyltetøj og flødeskum.
  4. Drys med chokolade øverst.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Bagværk
Det gode danske rugbrød kan bruges i mange sammenhænge, også til det søde - her har vi brugt rugbrødet i den klassiske rugbrødslagkage.
Sådan gør du:
  1. Rist rugbrød og farin på en pande og hæld det i en skål til afkøling. Vend bagepulver i. Del æggene og pisk æggehviderne tive sammen med sukker. Vend æggeblommerne i og tilsæt rugbrød og evt. hakkede nødder og/eller chokolade.
  2. Smør dejen ud til 3 runde bunde (20 cm) på bageplader med bagepapir og bag dem ved 200 grader i ca. 20 min. Vend bundene ud på bagepapir drysset med sukker og træk bagepapiret af.
  3. Læg dem sammen med frugtgrød og flødeskum.
  4. Pynt evt. med flødeskum og hakket chokolade eller nødder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bunde:
  2. Pisk æggehviderne med sukker, til de er helt stive, og rør en æggeblomme i ad gangen.
  3. Bland rugbrød, bagepulver og nødder, og vend forsigtigt blandingen i dejen.
  4. Fordel i 3 lagkageforme smurt med smør. Bag ca. 10 min. i en 220 grader varm ovn.
  5. Rabarberkompot:
  6. Bland rabarberstykker med sukker i et ovnfast fad. Dæk det til og bag i ovnen 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre.
  7. Kanelcreme:
  8. Pisk mælk evt. blandet med fløde), æggeblommer,sukker og majsstivelse sammen i en gryde. Kog cremen under omrøring ca. 4 min. Smag til med kanel. Lad cremen blive kold og vend flødeskum i.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri