Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Så er det suppetid!

Når kulden sætter ind, er det dejligt at varme sig på en dampende suppe. Her er opskrifter på fire supper til både forret, frokost og aftensmad. Prøv gullaschsuppe, grønsagssuppe med bacon og pocheret æg, rødbedesuppe med kylling og tomatsuppe med fiskeboller. Mmmmm!

Annonce

Supper
Smagfuld og klassisk gullaschsuppe.
Gullaschsuppe
4-5 personer
Arbejdstid: ca. 3 timer
Kogetid: ca. 1½ timer
2 spsk salt
ca. 1½ liter vand
Sådan gør du:
  1. Brun stykker af kød og løg i fedt i en gryde. Tilsæt hvidløg, tomatpuré og krydderier.
  2. Hæld vand på, så det dækker, og lad suppen småkoge i 1 time, til kødet er næsten mørt.
  3. Tilsæt peberfrugt og kartofler og kog videre i 15-20 min., til alt er mørt.
  4. Smag til med salt og krydderier.
  5. Servér med brød og cremefraiche.
Tips!
Gullaschsuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Supper
Klassisk og sund grønsagssuppe i samspil med bacon og pocheret æg.
Grønsagssuppe med bacon og pocheret æg
4 personer
Arbejdstid: ca. 40 min.
Koge-/stegetid: ca. 20 min.
75-100 g bacon
ca. 2 spsk olie
evt. 2 tsk vineddike
Pocherede æg:
2 l vand
1 dl eddike
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Steg bacon med olie i en gryde. Hæld olien fra og tilsæt kogende bouillon eller vand.
  2. Kog de fintstrimlede grønsager i nogle min. i suppen, til de er møre.
  3. Smag suppen til med salt, peber og eddike.
  4. Pocherede æg: Bring vand og eddike i kog i en gryde. Vandet skal stå 8 cm op ad kanten.
  5. Slå æggene ud ét ad gangen i en kop og krydr med salt og peber.
  6. Lad forsigtigt æggene glide ned i det kogende vand ét ad gangen.
  7. Dæmp varmen, så det lige simrer. Giv æggene 6-7 min. afhængigt af, hvor bløde de skal være.
  8. Tag æggene op med en hulske og læg dem i varmt vand tilsat 2 tsk salt pr. liter.
  9. Tag æggene op lige før brug og lad dem dryppe af i en si.
  10. Rist rugbrødspindene sprøde på en brødrister eller tør pande. Servér rygende varm suppe med æg og ristede rugbrødspinde.
Tips!
Grønsagssuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Supper
Krydret rødbedesuppe i selskab med møre kyllingelår.
Sådan gør du:
  1. Kom kylling i en stor gryde og dæk med koldt vand. Kog op og skum urenheder væk.
  2. Tilsæt salt og skum igen. Tilsæt krydderier og suppeurter. Lad kyllingen koge i ca. 45 min., til den er mør.
  3. Tag kyllingen op, køl den af og pil kødet fra benene.
  4. Lad suppen koge videre i ca. 30 min. med kyllingebenene.
  5. Si suppen og kog den ind (ca. 1¼ liter), til den smager kraftigt og godt.
  6. Kog suppen i 4-5 min. med bladselleri, tilsæt rødbede og smag til med lidt rødbedelage.
  7. Tilsæt kyllingekødet, til den rygende varme suppe, lige før servering. Servér med brød og evt. cremefraiche.
Tips!
Rødbedesuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Supper
En klassisk opskrift på tomatsuppe med fiskeboller.
Sådan gør du:
  1. Varm smør i en gryde og drys melet i. Varm igennem under piskning i nogle min. Tilsæt tomatpuré og derefter bouillon og kog i nogle min. Smag til med salt og peber.
  2. Fiskeboller: Skær fisken i stykker og kør den sej med salt i en foodprocessor. Tilsæt æggehvide og derefter gradvist piskefløde, mens maskinen kører, til farsen har fast konsistens.
  3. Bring en gryde med letsaltet vand i kog og skru ned, så vandet blot skælver. Kom fiskefarsen i en sprøjtepose. Tryk på den med den ene hånd og skær små stykker af farsen af til boller. Lad fiskebollerne falde direkte i gryden med vand. Varm igennem i 7-8 min.
  4. Tag fiskebollerne op med en hulske og kom dem i den varme suppe lige før servering sammen med kogte suppehorn.
  5. Servér den rygende varme tomatsuppe med fiskeboller, suppehorn og tomat. Hertil brød.
Tips!
Hvis man ikke har en fiskebouillon til fiskesuppen, kan man bruge kogevandet fra fiskebollerne i stedet. Tomatsuppe er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri