Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan laver du din egen pizza

Tag ungerne med i køkkenet og lav en ægte italiensk pizza med tynd, sprød bund. Her får du opskriften på pizzadej samt 5 lækre pizzaer:

• Pizza Napolitana

• Pizza med skinke og artiskokker

• Pizza med svampe og marinerede auberginer

• Pizza med hakket kød

• Calzone med spinat og skinke

Opskrifterne finder du nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Bag kun 1-2 pizzaer ad gangen.
Grundopskrift på pizzadej
(Til ca. 6 pizzaer på hver 20 cm)
Arbejdstid: 45 min.
Hævetid: ca. 2 timer
Bagetid med fyld: ca. 20 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
25 g gær
½ tsk salt
3 dl vand
2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Udrør gæren i lunet vand (vandets temperatur skal være fingerlunt). Kom salt og olie i gærvæden.
  2. Hæld melet i en skål og lav en fordybning i midten. Hæld gærvæden i. Ælt dejen sammen, til den er glat og smidig, og form den til en kugle, som lægges i en skål. Læg et klæde over og lad dejen hæve lunt, til den bliver mindst dobbelt så stor.
  3. Forvarm ovnen til 230 grader. Hvis man har en bagesten, bliver resultatet bedre. Bagestenen lægges på bagepladen, når ovnen tændes. Del dejen i 6 dejkugler. Lad dem efterhæve et kvarters tid. Pres nu dejen ud til runde eller rektangulære flade dejplader.
  4. Kom fyld på, stænk med olivenolie og bag pizzaerne fra 20 min., afhængigt af mængden af fyld.
Tips!
Pizzabunden kan forbages 6-8 min ved 225 grader, inden fyldet kommes på. Herefter færdigbages pizzaen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Tærter, pizza og madpandekager
På en ægte Pizza Napolitana er fyldet kun tomater og ost og evt. ansjosfileter. Her har vi desuden tilsat oliven og oregano. Her er nok til 2 pizzaer i denne portion fyld.
Pizza Napolitana
(2 pizzaer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Ingredienser:
2-3 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Rul en dejkugle ud til en firkantet plade. Hak halvdelen af tomaterne fint og læg dem på dejen. Drys med salt.
  2. Skær resten af tomaterne i skiver og læg dem på. Drys med oregano, basilikum og sorte oliven. Fordel den revne ost over.
  3. Dryp med olien og bag pizzaen i 10-15 min., lidt længere hvis bunden ikke er forbagt.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Fordel tomatsovs over den udrullede dejbund.
  2. Kom artiskokhjerter på og drys med peberfrugt og oregano.
  3. Drys med osten og dryp med olien.
  4. Bag pizzaen i 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Tærter, pizza og madpandekager
Capricciosa betyder den lunefulde på italiensk, og er en sand klassiker. Kan det måske være en krofatters drillerier overfor sin kone? I denne portion fyld er der til 1 pizza.
Sådan gør du:
  1. Fordel tomatsovs over den udrullede dejbund.
  2. Rist de delte svampe kort i fedtstoffet på en pande. Lad dem svale lidt, før de fordeles på dejbunden.
  3. Kom auberginer og salami på og dæk med skivet mozzarella.
  4. Dryp med olie og bag i 20 min.
Tips!
Grillede auberginer ligger i en olielage klar til brug, auberginerne kan købes i alle supermarkeder
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Svits hakket kød i olien, til det har skiftet farve. Tilsæt hvidløg og løg og lad det snurre kort. Tilsæt tomater og rødvin og krydr med salt, peber og oregano.
  2. Lad sovsen småkoge i et kvarter. Smag til.
  3. Fordel tomatsovs på den udrullede pizzadej. Kom kødblandingen på og læg peberfrugtstrimler over sammen med revet ost.
  4. Dryp med olie og bag i 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri