Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sådan laver du lækre retter med hakket kød

Hvis du har noget hakket kød i fryseren, så har vi fem dejlige retter, du kan bruge det i; boller i karry, lasagne, kødboller i mandelsovs, kæmpeforårsruller eller forloren hare.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Hak kødet i en minihakker. Kom det hakkede kød, mel, revet løg og krydderier i en skål.
  2. Rør det godt sammen og rør farsen smidig med lidt vand.
  3. Lad farsen hvile i mindst 1/2 time i køleskabet.
  4. Rør farsen igennem og form den til små boller. Kog kødbollerne i letsaltet vand, til de stiger op til overfladen. Tag bollerne op med en hulske.
  5. Svits karry i olien med hakket løg, til løget er blødt. Tilsæt æblet, der er skåret i små tern, sammen med bouillon. Lad løg og æble koge i bouillonen i ca 5 minutter.
  6. Rør melet ud i lidt vand og tilsæt det i retten, så det jævner. Rør mayonnaise i karrysaucen og smag til med salt og peber. Kom de kogte kødboller i karrysaucen og varm igennem.
  7. Server retten med kogte ris og dampet blomkål.
Velbekomme!
Foto: Lars Ranek Opskrifter: Inge Kauffeldt (DDV)

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Brun kødet i en gryde med olie og tilsæt finthakket løg, blegselleri og hvidløg. Lad det
  2. stege nogle minutter og tilsæt så tomatpuré, tomater, vand og krydderier. Lad sovsen simre
  3. 20-30 min. Spæd evt. med lidt vand undervejs.
  4. Smag til med salt og peber. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pisk æggene sammen med ricottaost, mælk og revet parmesanost og tilsæt krydderier, salt og peber.
  6. Smør et ovnfast fad (ca. 20x30 cm) med olie og smør lidt kødsovs ud i bunden.
  7. Læg så ingredienserne i lag: lasagneplader, ostecreme og kødsovs – slut af med kødsovs.
  8. Fordél skiver af mozzarella eller revet ost over retten og dæk fadet løst med et stykke bagepapir og et stykke stanniol.
  9. Sæt retten i ovnen i ca. 45 min. (til den er gennemvarm, og osten er smeltet).
  10. Giv den 5-10 min. uden låg, sluk for ovnen oglad fadet stå endnu 15 min.
Tips!
Lasagne tager tid at lave, men det er hyggeligt og ventetiden værd – og ungerne er vilde med det!
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Kød
Prøv kødboller med mandelsovs en ny og spændende måde at servere hakket kød på.
Sådan gør du:
  1. Skær skorperne af brødet og hak det fint sammen med pillet hvidløg.
  2. Ælt halvdelen af blandingen med kødet og tilsæt æg, salt og peber.
  3. Form farsen til små kødboller, tril dem i mel og brun dem gyldne på en pande med olie. Hak mandlerne og vend dem sammen med resten af brødet og hvidløg.
  4. Tag kødbollerne af panden og steg nu mandelblandingen gylden.
  5. Tilsæt vin og bouillon og giv det et opkog.
  6. Læg kødbollerne i sovsen og lad retten simre 10 min. Tilsæt evt. lidt vand eller bouillon.
  7. Drys med persille og servér straks med det valgte tilbehør.
Tips!
Kødboller i mandelsovs er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Udblød de tørrede svampe i kogende vand 20 min. Brun kødet på en pande med olie og tilsæt grønsager, svampe og væske. Tilsæt østerssovs, sesamolie, chilisovs og forårsløg.
  2. Jævn med majsstivelse udrørt i lidt koldt vand, smag til og lad fyldet køle af. Læg fyldet på den ene langside af dejen. Fold dejen over fyldet og tryk kanten sammen med en gaffel. Læg rullen på en bageplade med bagepapir, pensl evt. med æg og sæt den i ovnen 15-20 min.
  3. Servér med soja- og chilisovs og evt. salat.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Steg løget blankt i olie. Tilsæt hvidløg og blegselleri og steg et par min. Hæld det ud på en tallerken til afkøling.
  2. Udblød brødkrummen i mælk. Rør kødet med groft salt. Tilsæt løgblandingen, brød/ mælk, appelsinskal, æg og sennep. Rør farsen godt igennem og tilsæt valnødder og peber.
  3. Form det til et brød og læg det i en smurt bradepande. Dæk med bacon og appelsinskiver og sæt fadet i ovnen ved 225 grader i ca. 20 min. Spæd appelsinsaften op med bouillon, så der bliver 4 dl, og hæld det ved „stegen”. Skru ned til 175 grader og lad den stege færdig i ca. 45 min.
  4. Si stegeskyen over i en ren gryde og giv den et opkog. Jævn med sovsejævner og smag til med salt og peber. Servér „haren” i skiver med sovs, kartofler og grønsager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri