Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Lækre picnicretter til en middag i det fri

De lune sommeraftener er en god anledning til at mødes med venner og familie omkring bålet. Her er nogle forslag til sommerlige retter, der kan tages med i parken, stranden eller haven:

 

 

 

Bagt ricotta med krydderurter & tomatsalat

Grillbøffer med peberfrugter og pestokartoffelsalat

Salat med varme gedeoste-croutoner og ristede pinjekerner

Snobrød med grillpølser

Bradepandekage med flødeostecreme og jordbær

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene sammen med ricotta, persille, purløg, olie, citronskal og -saft. Krydr med salt og peber.
  2. Fyld det i 12 muffinforme, evt. sat i en muffinpande. Sæt en oliven i hver og bag i ca. 25 min. ved 175 grader. Stik en lille kniv ind i midten af en form: Der må ikke være rå dej på.
  3. Bland tomaterne med forårsløg og en dressing af olie, balsamico, salt og peber. Nyd bagt ricotta med krydderurter med tomatsalat og evt. brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Kød
Grillbøffer med peberfrugter og pesto-kartoffelsalat
6 personer
Arbejdstid: 45 min.
Koge/stegetid: ca. 30 min.
Ikke fryse-egnet
Pesto-kartoffelsalat:
2 små glas grøn pesto
Pynt: basilikum
Sådan gør du:
  1. Dup bøfferne tørre med køkkenrulle og pensl dem med lidt olie. Brun bøffer og peberfrugter på en meget varm grillrist over gløderne i et bål eller på en havegrill. Steg videre ved lavere varme i 3-4 min. på hver side. Krydr med salt og peber.
  2. Pestokartoffelsalat:
    Bland stykker af kolde kartofler med pesto og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Småretter og tilbehør
Salat med gedeoste-crutoner og pinjekerner
6 personer
Arbejdstid: 20 min. (+ tid til optænding af bål eller grill)
Stege/bagetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Læg en skive gedeost på hvert stykke brød og læg dem på sølvpapir på en varm grillrist. Varm dem godt igennem, så osten er lun. Det kan også gøres under grillen i en ovn.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande i få min., til de er gyldne.
  3. Vend salaten sammen med dressing, anret de lune brødskiver med salat og drys med pinjekerner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Bagværk
Bradepandekage med jordbær
16-20 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet (uden creme og bær)
3 dl mælk
75 g smør
6 æg
450 g sukker
375 g hvedemel
Creme:
3 spsk flormelis
Sådan gør du:
  1. Kog mælken op og smelt smørret heri. Pisk æggene skummende med sukker og tilsæt citronskal. Bland mel og bagepulver og sigt blandingen igennem en si ned i æggemassen.
  2. Pisk den varme mælkeblanding i. Hæld dejen i en bradepande beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Lad kagen køle af.
  3. Rør flødeost med vaniljekorn, flormelis og cremefraiche. Smør cremen på kagen i et jævnt lag og fordél jordbærskiverne ovenpå.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken

Småretter og tilbehørBagværk
Lækre snobrød med ketchup og grillpølser - en sikker vinder til sankthansaften, eller andre gode stunder, hvor man samles omkring et bål.
Snobrød med grillpølser
10 stk.
Arbejdstid: 45 min. (+ optænding af bål eller grill)
Hævetid: ca. 1 time
Bage/stegetid: ca. 30 min.
Ikke fryse-egnede
25 g gær
ca. 300 g hvedemel
Tilbehør: tomatketchup og sennep
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt salt, fuldkornsmel og gradvist hvedemel. Ælt dejen godt. Lad den hæve i ca. 30 min. Afbark 10 pinde og smør dem med smør. Pindene skal være mindst lige så tykke som grillpølserne.
  2. Tril dejen ud i 10 tynde pølser og sno hver i et tyndt lag omkring en pind. Lad dejen efterhæve på pindene i ca. 20 min. Bag brødene over gløderne på bålet i 20-30 min., til de er gennembagte og gyldne hele vejen rundt.
  3. Grill pølserne på alle sider ved middel varme på en grillrist over gløder i et bål eller på en havegrill, til de er gennemvarme. Tag snobrødene af pindene og kom en pølse ind i hver. Spis dem evt. med ketchup og sennep.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri