Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn sankthans menu til hele familien

„Vi elsker vort land. Og ved midsommer mest..."

 

Inden sankthansblussene sender heksene til Bloksbjerg, skal vi naturligvis spise en god middag med hjælp fra venner og familie, som hver har bidraget med et indslag til menuen:

 

Annonce

Søde sager og drikke
Friske aroniabær har en bittersyrlig smag, og sammen med æble giver de en frisk saft/ juice. Juicen kan købes i alle supermarkeder. Aronia skulle være godt mod stress og forhøjet blodtryk.
Sankthansbowle
8 personer
Arbejdstid: 10 min.
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Kom juice, hvidvin, og saft i en kande eller bowle.
  2. Kom evt. ananasstykker i og smag til – hvis det er for surt, må der tilsættes lidt sukker.
  3. Serveres iskoldt gerne med en appelsinskive på hvert glas.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Hanne Bloch
Sådan gør du:
  1. Fordel fintpillet salat i en skål og kom de forskellige ingredienser portionsvis herpå.
  2. Æg og oliven fordeles over til sidst.
  3. Pisk marinaden sammen og hæld den på.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Hanne Bloch

Kød
Man kan købe krydderskinker i supermarkedets slagteafdeling og hos slagteren. Som regel skal den koges (se på emballagen).
Sådan gør du:
  1. Kog skinken i vand, der er dækket med delte løg, laurbærblade og hele peberkorn. Lad den koge ved svag varme i 45 min. Lad den trække i lagen en halv time, før den tages op. Tag røgnet og spæklag af og skær overflødigt fedt væk. Alt dette kan gøres dagen før.
  2. Gnid oversiden med sennep og kom skinken i et ovnfast fad. Bland de hakkede krydderurter og klap dem fast på oversiden. Fordel smørklatter på. Sæt skinken i en 250 grader varm ovn i 10 min.
  3. Karrykartoffelsalat: Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet
  4. Kog de skrabede kartofler møre i letsaltet vand. Skær dem i skiver.
  5. Rør dressingen sammen og bland klippet purløg i. Smag til med salt og peber. Dette kan gøres i god tid.
  6. Lige inden servering vendes de skivede kartofler i dressingen, og der pyntes med lidt klippet purløg. Små bagte tomater
  7. Små bagte tomater: Arbejdstid: 10 min. Ovntid: Ca. 1 time Ikke fryse-egnede
  8. Skær et kryds i toppen af hver tomat og sæt dem side om side i et ovnfast fad. Bland hvidløg med persille og lidt olie og kom det på tomaterne.
  9. Stænk med resten af olien. Sæt dem i ovnen ved 130-140 grader i ca. 1 time, eller til de er møre. Store tomater skal have lidt længere tid.
  10. Tomaterne kan sagtens laves i god tid (dagen før) og så blot varmes, lige før de serveres.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Hanne Bloch

Relaterede opskrifter

En klassisk dessert fra New Zealand – opkaldt efter den russiske balletdanser Anna Pavlova. Selvom det er en marengsdessert, kan bunden sagtens bages dagen før. Men kom først fyld på lige inden servering.
Pavlova med friske jordbær og kiwi
8 personer
Arbejdstid; 40 min.
Bagetid: Ca. 50 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
150 g flormelis
125 g marcipan
Endvidere:
½ liter piskefløde
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne meget stive og pisk halvdelen af flormelisen i lidt ad gangen.
  2. Vend resten af flormelisen i sammen med groftreven marcipan. Læg bagepapir på bagepladen og tegn en cirkel (24 cm i diam.) på bagepapiret. Fordel marengsmassen herpå. Bag den ved 135-140 grader i 45-50 min., eller til den er sprød.
  3. Bland sukker i jordbærrene og lad dem stå i 20 min., før 2 /3 af dem blandes i den stiftpiskede fløde.
  4. Lige inden servering: Kom flødeskum på marengsen og drys med resten af jordbærrene og kiwi.
Velbekomme!
Opskrifter: Thomas Hergaard
Foto: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge