Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sensommerkager med overraskelser

At bruge kartofler i gulerodskage og mazarinkage er måske velkendt. Mere sjældent er nok kager med rødbede, squash og pastinak. Her får du opskrifter på kager med overraskende ingredienser.

 

 

Annonce

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Pastinak hører til de søde grønsager og passer derfor fint i denne pie, som er en slags lukket tærte.
Pastinakpie
4-5 personer
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 45 min.
Fryse-egnet
2 spsk sukker
125 g smør
1-2 spsk vand
Fyld:
Endvidere:
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet. Kom vand i og saml dejen. Lad dejen hvile koldt, mens fyldet tilberedes. Pisk smør og farin sammen og pisk æggene i ét ad gangen.
  2. Bland den revne pastinak i sammen med appelsinskal og -saft. Vend det sigtede mel i. Rul 2⁄3 af dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt springform eller tærteform hermed. Kom fyldet i.
  3. Rul resten af dejen ud og udstik den i 8-10 cm runde plader, som lægges på fyldet. Pensl dejpladerne på fyldet med æg og drys med tesukker og hakkede nøddekerner.
  4. Bag pien midt i ovnen ved 200 grader i 40-45 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Brug dine squash i denne saftige squashkage med hakkede valnødder og lækker glasur.
Skøn squashkage
8 personer
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45-50 min.
Fryse-egnet
1 tsk natron
Pynt: glasur og nødder eller valnøddekerner
Sådan gør du:
  1. Pisk olie og farin sammen og pisk æggene i ét ad gangen. Bland de fintrevne squash i.
  2. Bland bagepulver, natron og stødt kanel i melet og vend det i dejen sammen med cremefraichen. Kom dejen i en velsmurt springform med rørindsats.
  3. Bag kagen i den nederste del af ovnen ved 175 grader i knap 1 time. Kom glasur på kagen, når den er kold, og drys med nødder eller valnøddekerner.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Tærter, pizza og madpandekagerBagværk
Skønne små portionstærter med æble og rødbede - server dem lune med lidt flødeskum eller creme fraiche.
Sådan gør du:
  1. Bland mel, havregryn og sukker og findel smørret heri. Tilsæt vand og saml dejen. Del dejen i fire portioner og beklæd fire portionstærter med den. Dejen kan ikke rulles, men må trykkes ud i formene
  2. Bland æblebåde med groftrevet rødbede, sukker og ingefær. Fordel det i formene.
  3. Bag tærterne øverst i ovnen ved 200 grader i 10-15 min. Kom en god spsk cremefraiche eller flødeskum på hver tærte før servering (eller lad hver især selv komme det på).
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Lækre og saftige gulerodsmuffins bagt med speltmel.
Gulerodsmuffins
Ca. 24 stk.
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet
1 dl sesam
200 g smør
160 g sukker
3 æg
1 dl mælk
1 tsk natron
Glasur:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rist sesam sprøde på en pande sat over middelvarme. Rør smør, sukker og rørsukker godt sammen. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør dejen godt.
  2. Rør de fintrevne gulerødder i sammen med mælken. Bland alle tørdele og vend dem i dejen sammen med de ristede sesam.
  3. Kom dejen i smurte muffinsforme. Bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i 20-25 min.
  4. Rør glasuren sammen og kom den på kagerne. Pynt med revet appelsinskal.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Saftig mazarinkage lavet med kartofler og chokolade. Husk at bruge kartofler beregnet til kartoffelmos, ellers bliver dejen løs & klumpet.
Chokolademazarin med kartofler
6 personer
Arbejdstid: 40 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Fryse-egnet
100 g smør
5 spsk kakao
Sådan gør du:
  1. Smelt smørret. Pisk æggeblommen og sukker godt sammen og pisk æggehviden stiv i en anden skål. Rør de mosede kartofler sammen med æggeblomme-sukkermassen og rør det smeltede smør heri.
  2. Bland vaniljesukker, kakao og hakket chokolade. Vend det i dejen og kom til sidst den stiftpiskede æggehvide i.
  3. Kom dejen i en velsmurt tærteform og bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. ½ time. Drys med sigtet flormelis før servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri