Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sensommerlækkerier

Det er nu du kan smovse i sensommerens lækre bær, og bruge dem i alverdens skønne kager og desserter. Her får du et par af vores favoritter:

 

Trifli med bær og balsamicocreme, en skøn sommeralliance med ribs, solbær og hindbær, lækre lagkagesnitter med stikkelsbær og lime, en skøn og forfriskende hyben/yoghurt-is, og sidst men ikke mindst en flot og delikat marengskage med hindbær. Opskrifterne finder du her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Rør majsstivelse og fløde sammen i en skål og tilsæt æggeblommer og vanilje.
  2. Kom balsamico i en lille gryde og kog det igennem et par min.
  3. Tilsæt vand og sukker og kog, til sukkeret er opløst.
  4. Pisk den kogende lage i æggeblommerne og hæld det tilbage i gryden.
  5. Pisk det over varmen, til det lige når kogepunktet.
  6. Tag gryden af varmen, pisk det kolde smør i og hæld cremen i en skål til afkøling.
  7. Anret den kolde creme med friske bær og sprøde kager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Ribs, solbær og hindbær er perfekte sammen – prøv dem i denne flotte spiralkage. Kagen er bygget op som en spiral med lodrette lag.
Sådan gør du:
  1. Rib og skyl ribs og solbær og læg dem i en gryde med sukker.
  2. Kog det igennem under omrøring, til sukkeret er opløst, vend hindbærrene i og tag gryden af varmen.
  3. Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af og smelt husblassen i de varme bær. Hæld det straks i en skål til afkøling.
  4. Tænd ovnen på 220 grader. Pisk æg, sukker og vaniljesukker tykt og cremet, ca. 5 min., med en håndmikser.
  5. Sigt mel og bagepulver sammen og vend det i æggemassen.
  6. Fordel dejen jævnt på to bageplader med bagepapir og bag kagebundene 8-10 min.
  7. Vend kagerne ud på sukkerdrysset bagepapir, dæk dem med fugtige viskestykker og lad dem afkøle.
  8. Pisk fløde, cremefraiche og flormelis til en tyk creme.
  9. Træk papiret af kagebundene og skær de yderste, tørre kanter af. Skær hver bund i 3 lige brede baner, så der bliver 6 i alt. Smør dem først med bær og så med creme.
  10. Rul en bane tæt sammen som en roulade og stil den op i midten af et kagefad. Læg en bane omkring den og fortsæt, indtil alle baner er brugt. Stil kagen koldt indtil servering. Pynt med friske bær og mynteblade
Tips!
Opskriften kan også bruges til 2 almindelige roulader.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Arbejdstid: 40 min. Bage/kogetid: ca. 10 min. Trækketid: ca. 1 time Bundene er fryse-egnede
Sådan gør du:
  1. Bag en lagkagebund og skær den ud i 3 dele, der hver er på ca. 16 x 8 cm.
  2. Stikkelsbærkompot: Nip stikkelsbærrene og kog dem med sukker og limesaft, til de er møre, ca. 10 min. afhængig af, hvor modne bærrene er. Læg stikkelsbærkompot på den underste lagkagebund (gem lidt til pynt) og læg en bund ovenpå.
  3. Lad kagen trække ca. 1 time. Pisk cremefraiche og piskefløde til skum og smag til med flormelis og revet limeskal. Fordel resten af cremen på kagen (gem lidt til pynt). Læg den øverste bund på.
  4. Skær lagkagen ud i 8 snitter hver på 4 x 4 cm. Pynt hver snitte med en skefuld creme, lidt stikkelsbær, limeskal og citronmelisse.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Hyben/yoghurt-is
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Fryse-egnet
(ca. 1 liter)
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kog puréen igennem med sukker. Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
  2. Tag puréen af varmen og rør kartoffelmelet i.
  3. Hæld det i en skål til afkøling. Rør yoghurten i den afkølede hybenpuré og hæld den over i en plasticbøtte.
  4. Sæt den i fryseren 4-6 timer. Rør isen igennem et par gange undervejs.
  5. Server gerne med sprøde kager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 100 grader varmluft.
  2. Pisk æggehviderne stive og pisk halvdelen af sukkeret i. Pisk citronsaft i og vend så forsigtigt resten af sukkeret i.
  3. Tegn 4 cirkler (20-22 cm i diameter) på bagepapir og smør marengsen ud til bunde (efter tegningerne) med en palet.
  4. Sæt bundene i ovnen i ca. 1½ time – til de er lette og tørre og slipper papiret.
  5. Sluk for ovnen og lad bundene afkøle i ovnen med lågen åben.
  6. Flæk vaniljestangen og skrab marven ud. Bland mælk og vanilje i en gryde og giv det et opkog.
  7. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker og majsstivelse og pisk den varme mælk i.
  8. Hæld det tilbage i gryden og kog det igennem under omrøring. Hæld cremen i en skål og lad den blive kold.
  9. Pisk fløden til let skum og pisk den i vaniljecremen. Læg marengsbundene sammen med flødecreme og hindbær.
  10. Pynt den øverste bund med sigtet flormelis, bær og citronmelisse. Servér straks.
Tips!
Marengsbunde kan opbevares i en kagedåse, og cremen kan opbevares i køleskab. Så er det nemt at lægge kagen sammen kort tid før servering.
Velbekomme!
Foto: Jes Buusman/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge