Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn gæstemad: Sommertapas til tolv

En buffet med små delikate retter er nem og spændende gæstemad. Lav en eller flere af retterne her og suppler med færdigkøbte delikatesser som f.eks. marinerede oliven, soltørrede tomater i olie, marinerede peberfrugter, lufttørret skinke, melon, et par gode oste og brød. Hver opskrift rækker til 12 personer.

 

Det spanske ord tapas betød oprindeligt den skive skinke, der blev lagt over vinglasset for at forhindre vinens aroma i at fordampe. Siden har det udviklet sig til det lille mellemmåltid, man spiser først på aftenen - før den sene middag. Som buffet kan det sagtens udgøre et helt måltid.   

 

Byd dine gæster på skønne tapas - på billedet ser du (forrest fra venstre og med uret):
Rejer med romescosovs i glas, marinerede peberfrugter, chorizopølser med avocadomos, toast med rørt røget laksetatar, bacon- og kartoffeltærte, manchegoost og cheesecake med sommerbær.

Annonce

 

Småretter og tilbehørFisk
Romescosovs er en klassisk katalansk (spansk) kold sovs, der er god til skaldyr, kød og grønsager.
Sådan gør du:
  1. Steg hele hvidløgsfed og brød gyldent i olivenolie (1-2 min.). Rist mandler og/eller nødder på en pande 2-4 min. og hak dem i en foodprocessor.
  2. Tilsæt brød, hvidløg, afdryppede peberfrugter og tomater samt fintsnittet chili (uden frø og mellemvægge).
  3. Kør det jævnt og tilsæt afdryppet olie og saft (fra peberfrugter og tomater). Smag til med vineddike, finthakket persille eller basilikum, salt og peber og juster evt. konsistensen med olivenolie
  4. Anret rejerne med sovsen i små glas. Pynt evt. med persille eller basilikum og server med ristet brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Træk skindet af fisken, fjern ben og pluk kødet i mindre stykker. Kom dem i en skål og mos dem let med en gaffel.
  2. Tilsæt finthakket rødløg, kapers og cremefraiche. Smag til med citronsaft, salt og peber og tilsæt fintsnittet purløg eller dild.
  3. Anret på små skiver ristet flute og pynt evt. med dild.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekager
Den lækre spanskinspirerede tærte med kartofler og bacon kan sagtens bages dagen i forvejen og blot lunes i ovnen.
Sådan gør du:
  1. Kør de to slags mel, salt og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt 1 times tid.
  2. Steg bacontern gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær kartoflerne i tern.
  3. Pisk æggene sammen med dijonsennep, cremefraiche og fintsnittet purløg eller forårsløg og smag til med salt og peber. Vend kartofler og bacon i cremen.
  4. Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en springform eller tærteform (22-24 cm), så den hænger lidt ud over kanten. Fordel fyldet i formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
  5. Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, læg låget over fyldet og pres kanterne godt sammen. Pensl overfladen med æg og prik nogle huller i låget.
  6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Skru ned til 180 grader og lad den bage yderligere ca. 30 min. Server tærten varm, lun eller kold evt. med grøn salat.
Tips!
Fyldet til tærten kan også bages som en spansk tortilla: Tilberedes som i opskriften. Hæld fyldet i en smurt springform eller lille bradepande med bagepapir i bunden. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Denne opskrift har jeg lært af Rosa Sala Burgaya, som har udgivet bogen „Rosas Tapas - vejen til det spanske køkken“.
Sådan gør du:
  1. Halver avocadoerne og tag stenene ud. Skrab frugtkødet ud med en ske og mos det groft med en gaffel. Smag til med citronsaft, salt og peber og evt. lidt knust hvidløg.
  2. Skær chorizopølserne i tykke skiver på skrå. Steg dem på en pande med olivenolie, til de begynder at safte. Hæld fedtet af panden og tilsæt sherry.
  3. Lad det koge ind, så pølserne nærmest bliver karamelliserede, og læg dem på et fad.
  4. Top op med avocadomos og pynt evt. med lidt frisk koriander.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Knus kagerne fint og bland dem med smeltet smør. Pres massen ud i bunden af en firkantet form foret med bagepapir (24-26 cm) cm og stil den koldt. Tænd ovnen på 225 grader.
  2. Rør flødeost sammen med sukker og fintrevet citrusskal. Rør æggene i ét ad gangen – uden at piske luft i cremen. Vend rensede bær i cremen (jordbær skæres i halve eller kvarte) og hæld det over kiksebunden.
  3. Sæt formen i ovnen 10 min. Skru ned til 150 grader og bag kagen færdig 40-50 min.
  4. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Rør creme fraiche sammen med sukker og vanilje og bred det ud over den varme kage.
  5. Lad kagen afkøle i formen og stil den i køleskab indtil servering. Skær kagen i små firkanter med en skarp kniv. Dyp kniven i varmt vand før hvert snit.
Tips!
Det er bedst at bage kagen 1-2 dage før, den skal bruges.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri