Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn hverdagsmad med rodfrugter

Brug de gode danske rodfrugter flittigt i hverdagsmaden. De bidrager med smag og farve, er sunde og mætter godt. Denne kogebog byder på:

Gulerodssuppe med ingefær og appelsin

Farsfad med kartoffel/ pastinaklåg

Risotto med persillerod og pesto

Jordskokkesalat med citron og persille

Sursød rødbedesalat

Du finder opskrifterne på de fem lækre retter med rodfrugter nedenfor. Velbekomme!

Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg løg, hvidløg og ingefær blankt i olivenolie. Tilsæt gulerødder og bouillon og lad suppen simre, til gulerødderne er helt møre – ca. 20 min.
  2. Blend suppen og kog den igennem. Tilsæt fintrevet appelsinskal og appelsinsaft og smag til med salt og peber.
  3. Anret i varme suppeskåle med cremefraiche og frisk koriander eller persille.
Tips!
I stedet for ingefær kan suppen krydres med 1 tsk kommen eller 2 tsk timian.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Farsfad med kartoffel/pastinaklåg
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 55 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
½ spsk olie
1 tsk timian
1 spsk tomatpuré
100 g ærter
Kartoffel/pastinaklåg:
½ spsk olie
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Brun kødet på en pande med olie og tilsæt løg, hvidløg og gulerødder. Steg under omrøring 5 min. og tilsæt timian, tomatpuré og bouillon.
  3. Kog retten igennem, tilsæt ærterne og smag til med salt og peber. Fordél retten i et ovnfast fad.
  4. Bland revne kartofler og pastinak med olie, salt og peber og fordél det oven på kødretten. Glat ikke overfladen – så bliver den mest sprød.
  5. Sæt fadet i ovnen 45-60 min., til alt er mørt og overfladen gyldenbrun.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Risotto med persillerod og pesto
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 25 min.
Fryse-egnet
Ingredienser:
Persillepesto:
1 bdt persille
Tilbehør:
evt. brød
Sådan gør du:
  1. Steg persillerødder, løg og hvidløg blankt i en gryde med smør eller olie. Vend risene i og tilsæt bouillonen.
  2. Giv det et opkog, skru ned for varmen og lad risottoen simre mør uden låg i ca. 20 min. Rør rundt af og til og tilsæt evt. lidt mere bouillon (eller vand) om nødvendigt.
  3. Lav pestoen imens: Skyl persillen meget grundigt og pluk den fri for stilke. Hak persille og nødder fint i en hurtighakker eller stød dem i en morter og tilsæt olien. Smag til med salt og peber.
  4. Tilsæt osten, når risene er møre, og konsistensen er cremet. Smag til med salt og peber og anret på 2 tallerkner.
  5. Drys pestoen over og giv evt. lidt brød til. Servér som grøn hovedret til 2 personer eller tilbehør eller forret til 4 personer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Jordskokkesalat med citron og persille
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 lille bdt persille
Dressing:
1 spsk citronsaft
Sådan gør du:
  1. Skrub eller skræl jordskokkerne og skær dem i papirtynde skiver eller i tynde strimler. Vend dem sammen med dressingen og lad dem trække 20 min.
  2. Skyl, slyng og pluk salaten og vend den i jordskokkerne.
  3. Drys med hakket persille og servér som forret eller tilbehør til f.eks. en stegt kotelet eller et stykke stegt laks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Lav en skål med isvand. Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver – brug et mandolinjern eller en skarp kniv. Læg skiverne i isvand og lad dem trække 20 min.
  2. Vask appelsinen og riv skallen fint. Rør den sammen med appelsinsaft og revet ingefær og smag til med honning/ sirup, citronsaft/eddike, salt og peber.
  3. Hæld rødbederne på et dørslag og lad dem dryppe godt af. Vend dem i dressingen og tilsæt evt. koriander- eller persilleblade.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri