Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

4 lækre retter fra det kinesiske køkken

Hver provins i det kæmpestore land har sit eget lokale køkken. Det kan være mildt, stærkt eller en blanding af det hele. I Vesten spiser vi kinesisk mad, der passer til vores råvarer og smagsløg. Her er retter inspireret af det flotte kinesiske køkken lige til at lave i hjemmekøkkenet. Server evt. grøn te til, det passer godt til maden.

 

Menuen byder på:

  • Kinesisk suppe med rejer og asparges
  • Hurtig pekingand med pandekager og ris
  • Wok med spinat, kål, svampe og ægnudler
  • Frugtsalat med is

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Supper
Kinesisk suppe med rejer og asparges
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 15 min. (hvis bouillonen er færdiglavet)
Fryse-egnet
2 tsk sojasovs
Suppefyld:
2 skiver lime
Drys:
Sådan gør du:
  1. Jævn bouillonen, så den bliver lidt tyktflydende: Rør majsstivelse sammen med sojasovs, pisk blandingen i suppen og kog ca. 4 min.
  2. Fyld: Bræk den seje ende af aspargeserne og del dem i mindre stykker. Kog suppen 3-4 min. med rejer, asparges og lime. Rør over hele grydens bund. Smag til med soja.
  3. Servéres rygende varm med koriander eller dild.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Fjerkræ
Rigtig pekingand tager mange dage at lave. Her er en enkel måde at lave retten på. Man kan evt. udskifte de dampede pandekager med madpandekager.
Hurtig pekingand med pandekager og ris
(4 personer)
Arbejdstid: 1 time
Stege/kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
2 store stykker andebryst
Honninglage:
2 spsk honning
2 dl vand
Dampede pandekager: (mandarinpandekager) (8 stk.) Kan evt. købes færdiglavede som frostvare eller madpandekager.
250 g hvedemel
½ spsk koldt vand
Tilbehør:
1 glas eller en lille flaske hoisinsovs
evt. lidt grøn salat
Sådan gør du:
  1. Kog honninglagen sammen og kog andebrystet i lagen 2-3 min., så skindet trækker sig sammen. Tør skindet lidt af. Steg kødet i et ovnfast fad ca. 30 min. i en 180 grader varm ovn. Er skindet for lyst, skrues op til 200 grader.
  2. Dampede pandekager: Sigt melet i en skål. Hæld det kogende vand i lidt ad gangen og rør godt. Tilsæt derefter koldt vand. Ælt, til dejen er blød og glat. Lad den hvile mindst 30 min. ved stuetemperatur.

    Del dejen i 8 stykker. Læg hvert stykke på håndroden, rund dejen let og pres den flad med den anden hånd til en cirkel med en diameter på 10 cm. Pensl halvdelen af dejstykkerne med olie. Læg de andre stykker oven på de olierede overflader til i alt 4. Form hvert par så runde som muligt og rul dem ud i en lille smule mel til en diameter på 14 cm.

    Varm en tykbundet stegepande op, læg et par pandekager på ad gangen, og steg et par min., til der kommer lysebrune pletter. Vend dem og steg dem på den anden side. Når de begynder at pustes op, er de færdige. Tag dem af varmen, mens de er varme, og skil dem ad med fingrene til 2. Damp pandekagerne i wok eller dampgryde på en rist i 5 min., lige før de serveres.

    Sådan spises pekingand: Smør lidt hoisinsovs på pandekagen og læg et par stykker varmt andekød med sprødt skind på sammen med strimler af grønsager. Servér evt. med salat og ris.
  3. Sådan spises pekingand: Smør lidt hoisinsovs på pandekagen og læg et par stykker varmt andekød med sprødt skind på sammen med strimler af grønsager. Servér evt. med salat og ris.
Tips!
Pandekagerne kan laves dagen i forvejen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Pasta og nudler
En sund wok fyldt med spinat, kål, svampe og ægnudler.
Wok med spinat, kål, svampe og ægnudler
2 personer
Arbejdstid: 30 min.
Stege/kogetid: 20 min.
ca. 1 spsk sojasovs
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rens og snit grønsagerne og sæt vand over til ægnudler. Kog nudlerne 4 min. (eller som angivet på pakken) og hæld vandet fra.
  2. Varm en wok eller gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kål og svampe nogle min. under omrøring. Tilsæt spinat og varm igennem med sur-sød sovs og sojasovs.
  3. Smag til og servér straks med rygende varme kogte nudler.
Tips!
Wok er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Frugtsalat med is
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Anret stykker af frugt i glas med blød vaniljeis og pynt med citronmelisse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri