Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skøn sommergrød med frugt

Rødgrød med fløde - mere dansk bliver det vist ikke! Sommerens frugter og bær er vidunderlige at bruge i grød, og det er kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad der kan blandes sammen. Prøv for eksempel en lækker æble/brombærgrød, der også kan bruges som fyld i lagkage.

Annonce

Søde sager og drikke
Det er værd at holde liv i de gamle, klassiske opskrifter som frugtgrød med jordbær og rabarber. Her har grøden fået et drys med sprødt og smukt hyldeblomstsukker.
Jordbær/rabarbergrød
4 personer
Arbejdstid: 20 min.
Tørretid: ca. 1 døgn
Kogetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
500 g jordbær
3 dl vand
et drys sukker
Hyldeblomstsukker:
50 g sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær bladene af rabarberne og skær dem ud i stykker på ca. 1 cm. Kog dem møre i vand i ca. 5 min. sammen med en flækket vaniljestang og sukker.
  2. Skyl jordbærrene og pil bladene af dem. Del store bær i mindre. Kog jordbærrene med rabarberne i ca. 5 min. (samlet kogetid ca. 10 min.) og fjern vaniljestangen.
  3. Rør kartoffelmel eller jævningspulver med koldt vand. Rør det i den kogende grød og tag den straks af varmen.
  4. Grøden må ikke koge, når der er tilsat jævning med kartoffelmel, da den så vil blive „lang”.
  5. Jævnes grøden i stedet med majsstivelse, skal den koge 2-3 min. for ikke at få „melsmag”.
  6. Smag til med sukker. Hæld grøden i en skål og drys med lidt sukker, så den ikke får skind.
  7. Hyldeblomst-sukker:
  8. Pil blomsterne af hyldeskærmene og blend halvdelen med sukker. Tilsæt citronskal og resten af blomsterne.
  9. Lad hyldeblomstsukkeret tørre i et jævnt lag på et stykke bagepapir på en bakke til næste dag. Læg et stykke bagepapir løst hen over. Når det er tørt, hældes det på et syltetøjsglas.
  10. Brug hyldeblomst-sukkeret som drys på jordbær/ rabarbergrøden og servér med fløde eller mælk.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Brug havens lækre bær og æbler til en lækker dessert. Grøden er også meget velegnet som fyld i en lækker lagkage.
Æble/brombærgrød
(2-3 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 dl vand
250 g brombær
3-4 spsk sukker
1 spsk citronsaft
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. kræl æblerne og skær dem i små stykker uden kernehus. Kom dem i en gryde sammen med vandet og giv det et opkog. Lad frugten simre mør ca. 10 min.
  2. Tilsæt brombær og sukker og kog grøden et par min. mere.
  3. Smag til med citronsaft og lad grøden afkøle. Servér med fløde.
Tips!
Denne grød er også lækker som fyld i en hurtig lagkage med færdigkøbte lagkagebunde og flødeskum.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Her serverer vi sommerens bedste dessert og en ærkedansk nationalret.
Rødgrød med fløde
(4-5 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min.
Ikke fryse-egnet
4 dl vand
250 g ribs
200 g solbær
1 stang vanilje
250 g jordbær
350 g hindbær
ca. 150 g sukker
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skær de skyllede rabarberstilke i små stykker og kom dem i en gryde med vand, ribs og halvdelen af solbærrene. Lad det koge ved svag varme i 5-6 min. Si det.
  2. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  3. Hæld saften tilbage i gryden og kom de resterende solbær i sammen med flækket vanilje, de skyllede, nippede jordbær samt hindbær og sukker. Rør om og lad det koge i 4-5 min.
  4. Udrør kartoffelmel i lidt koldt vand eller saft. Rør det i den koghede grød, mens der røres. Lad ikke grøden koge, efter jævningen er tilsat, så bliver grøden lang i konsistensen.
  5. Kom grøden i en serveringsskål og drys med sukker, så trækker den ikke skind.
Tips!
Grøden kan drysses med 25 g smuttede, flækkede mandler, når den er hældt i serveringsskålen. w Kirsebær giver en god smag i rødgrøden.

Erstat dem evt. med ribs eller kom f.eks. 125 g udstenede kirsebær i sammen med jordbærrene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri