Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne grønne retter

Indfør én eller måske to „grønne dage" om ugen. Her er forslag til fem fyldige og velsmagende retter tilberedt med grønsager, pasta og korn. Det er sundt for både dig, din pengepung og miljøet. Prøv:

♥ Æggekage med spinat og kartofler

♥ Pasta med porrer og pocheret æg

♥ Grøn musaka

♥ Bagte rødbeder med yoghurt og valnødder

♥ Falafel

Du finder opskrifterne på de skønne grønne retter nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Vegetarisk
Æggekage med spinat og kartofler
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
2 dl vand
4-5 æg
½ dl fløde
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Steg løgene bløde i en gryde med olie. Vend hvidløg og kartofler i og krydr med salt og peber. Tilsæt vand og lad det simre, til kartoflerne er næsten møre – ca. 10 min. Hæld væsken fra og vend spinaten i.
  2. Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber og vend kartoffel/ spinatblandingen i. Smelt smør på en pande og hæld æggemassen på.
  3. Steg æggekagen, til den er gennemvarm og gylden – ca. 15 min. Vend den evt. ved hjælp af et grydelåg, så den får skorpe på begge sider, eller sæt panden i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min.
  4. Server med groft brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Vegetarisk
Pasta med porrer og pocheret æg
(2 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 spsk olivenolie
200-250 g lang pasta
2 æg
¼ l vand +
½ spsk eddike
Sådan gør du:
  1. Brun svampene på en pande med olie og tilsæt porrer og hvidløg. Steg under omrøring, til porrerne er bløde (5-8 min.) og krydr med salt og peber.
  2. Kog pastaen efter pakkens anvisning.
  3. Sæt en lille sauterpande eller gryde over med vand og eddike og giv det et opkog. Skru ned, så vandet holder ca. 80 grader. Slå æggene ud i hver sin kop og drys med lidt salt og peber.
  4. Hæld forsigtigt æggene i vandet, ét ad gangen, og hjælp evt. hviden til at samle sig om blommen med en træske. Lad æggene pochere i ca. 4 min.
  5. Hæld pastaen i et dørslag og derefter tilbage i den varme gryde. Vend svampe/ porreblandingen i og krydr med salt og peber.
  6. Fordel i 2 varme dybe tallerkner og læg et afdryppet, pocheret æg på hver portion. Drys med friskhakket persille og friskkværnet sort peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Vegetarisk
Grøn musaka
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Bagetid: 50-60 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
2 spsk olivenolie
1 æg
Tilbehør:
evt. brød
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 225 grader (200 grader varmluft).
  2. Vend alle grønsagerne sammen med olivenolie, salt og peber og læg dem i et smurt ovnfast fad. Sæt det i ovnen 20 min.
  3. Vend rundt i grønsagerne og tilsæt de hakkede tomater. Sæt fadet tilbage i ovnen 10-20 min.
  4. Vend fetaosten i grønsagerne. Pisk ægget sammen med yoghurt og parmesanost og fordel det over retten. Sæt fadet tilbage i ovnen ca. 20 min.
  5. Server direkte fra fadet evt. med brød til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Skrub rødbederne rene, pak dem ind i stanniol og bag dem møre i ovnen i ca. 1 time.
  2. Rist valnødderne 3-5 min. på en tør pande og hak dem groft.
  3. Skyl korn, quinoa eller linser grundigt i koldt vand og sæt det over at koge i rent koldt vand. Tilsæt 1 tsk salt og kog dem møre efter pakkens anvisning. Hæld dem i et dørslag.
  4. Steg løg, hvidløg og ingefær bløde og blanke i olie og vend de afdryppede korn i. Smag til med salt og peber.
  5. Pak rødbederne ud, skræl dem og skær dem i tykke skiver. Anret på den varme korn-blanding. Dryp med yoghurt rørt med hakket koriander og drys med valnødder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Vegetarisk
Falafel
(2 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 dåse kikærter
3 spsk mel
½ tsk groft salt
¼ tsk bagepulver
1 æg
1 spsk citronsaft
Dressing:
1 spsk citronsaft
¾-1 dl vand
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Hæld væsken fra kikærterne og hak dem groft i en foodprocessor. Tag ca. halvdelen over i en skål og hak resten fint med afdryppede ærter, løg, hvidløg, mel, krydderurter og krydderier.
  2. Bland det sammen med de grofthakkede kikærter og tilsæt sammenpisket æg og citronsaft. Sæt farsen i køleskabet min. 30 min.
  3. Rør dressingen sammen.
  4. Skyl og slyng salaten og skær tomater, agurk og peberfrugt i skiver.
  5. Form farsen til kugler (som bordtennisbolde) og tryk dem let flade. Steg dem i varm olie på en pande eller i en frituregryde (180 grader) 3-5 min. Dryp af på køkkenrulle og anret i lune pitabrød med salat og dressing.
Tips!
Hvis farsen er lidt klistret, så dyp hænderne i mel, når kikærtebollerne formes.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri