Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne kager og desserter med rabarber

Rabarber er en rigtig forårsbebuder. Den kommer år efter år, når man en gang har plantet den, og glæder med sine sprøde, røde stilke. Brug dem til skønne desserter og overdådige kager.

 

• Kærnemælksfromage med rabarber og ingefærknas

• Mandelcupcakes med rabarberguf

• Napoleonskage med valnøddecreme og rabarber

• Cheesecake med rabarber

 

Se alle opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

Annonce

Kærnemælksfromage med rabarber og ingefærknas
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Kogetid: 5 min.
Køletid: 3 timer
Ikke fryse-egnet
Rabarber:
Fromage:
1 stang vanilje
3 spsk sukker
4 blade husblas
3 spsk sukker
Krymmel:
Sådan gør du:
  1. Bland rabarber med rørsukker i en gryde og varm det op under låg. Tag låget af og lad frugten simre akkurat mør (ca. 5 min.). Hæld det straks i en skål til afkøling.
  2. Fromage: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og pisk dem sammen med sukker og æggeblommer. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i 1 dl kærnemælk ved meget svag varme.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt resten af kærnemælken lidt ad gangen. Rør kærnemælken i æggeblommemassen. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum. Vend æggehvider og flødeskum i kærnemælksblandingen, når den begynder at stivne.
  4. Fordel rabarber og fromage i dessertglas og stil dem koldt min. 3 timer.
  5. Knus ingefærkagerne groft og drys dem over desserterne inden servering.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Mandelcupcakes med rabarberguf
(6 små eller 12 store)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
Kager:
75 g mandler
150 g hvedemel
¼ tsk salt
125 g smør
150 g sukker
1 æg
Guf:
75 g sukker
ca. ¾ dl rabarbersaft
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak mandlerne groft og bland dem med de tørre ingredienser.
  3. Pisk smør og sukker cremet og pisk ægget i. Tilsæt mandelmelblanding, mælk og rabarber.
  4. Fordel dejen i 6-12 muffinforme eller kopper og bag dem midt i ovnen i 18-20 min. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte og stil dem til afkøling på en rist.
  5. Guf: Pisk æggehviderne over et varmt (næsten kogende) vandbad og tilsæt sukkeret lidt ad gangen. Tilsæt saft og pisk, til skummet bliver stift og blankt – ca. 5 min. Tag det af varmen og pisk, til det er afkølet. Pynt kagerne med guf.
Tips!
Har du ikke rabarbersaft, kan du koge 1 stilk (fintsnittet) rabarber sammen med 3/4 dl vand og 3/4 dl sukker i 5 min. og presse det gennem en sigte.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Napoleonskage med valnøddecreme og rabarber
(4-6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bage/stegetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Fyld:
75 g sukker
Creme:
50 g sukker
1 knsp natron
Glasur:
125 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Vend rabarberne sammen med sukker blandet med appelsinskal eller vanilje, bred dem ud i et ovnfast fad foret med bagepapir. Dæk dem løst med stanniol og bag dem i ovnen i 18-20 min. – til de er møre, men ikke udkogte.
  3. Skru op til 225 grader. Rul pladerne ud, så de er ca. 30 cm lange. Prik dem med en gaffel og bag dem gyldne og sprøde (ca. 15 min.). Læg dem til afkøling på en rist.
  4. Smelt sukker til gylden karamel på en pande. Tilsæt natron og valnødder og lad det boble op. Hæld det ud på et stykke bagepapir og lad det afkøle. Pisk fløden til skum. Hak valnøddekaramellen groft med en kniv og vend den i flødeskummet.
  5. Læg 2 bunde sammen med valnøddecreme og afdryppede rabarber. Pynt den sidste bund med glasur rørt af flormelis og rabarbersaft og læg den ovenpå. Skær kagerne ud i aflange stykker med en skarp, takket kniv.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Cheesecake med rabarber
(8-12 personer)
Arbejdstid: 1 time
Koge/bagetid: 40 min.
Køletid: 2 timer
Ikke fryse-egnet
Honningbund:
50 g smør
50 g honning
2 blade husblas
1 stang vanilje
75 g sukker
4 blade husblas
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Smelt smør og honning i en gryde og tag det af varmen. Vend de knuste kiks i og pres massen ud i bunden af en form (24 cm). Bag den ca. 10 min.
  3. Bag rabarber som beskrevet til napoleonskage (se opskriften under 'Relaterede opskrifter'). Udblød husblassen i koldt vand. Knug vandet af husblassen og smelt den i de varme rabarber.
  4. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret. Pisk yoghurten cremet med vaniljesukkeret.
  5. Udblød husblassen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i appelsinsaft over svag varme. Rør lidt af yoghurten i husblassen, og rør det så tilbage i yoghurtcremen.
  6. Fordel cremen over den bagte honningkiksebund og stil den i køleskabet, til den er stivnet (ca. 1 time).
  7. Fordel rabarberne over cremen, og stil kagen tilbage i køleskabet min. 1 time.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri