Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne sommer-snacks

Når solen skinner, og varme briser blæser, er det tid til at sætte små lækkerier på havebordet. Og hvis vejret ikke holder, kan man også sagtens nyde lækkerierne indendørs.

 

• Focaccia

• Rå grønsager med dip

• Rugbrødsstave med kantarel-dip

• Ovnbagte chips 

• Melonsnacks

 

Du finder opskrifterne nedenfor. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Sommermad i det fri

SE OGSÅ: Nemme is i sommervarmen

SE OGSÅ: Sommerens sødeste drikke

Annonce

Småretter og tilbehørBagværk
De lækre italienske brød kan spises, som de er, eller bages med toppings som bløde løg, (soltørrede) tomater, pesto, pizzasovs, chorizopølse og/eller ost.
Focaccia
(8-12 stk.)
Arbejdstid: 20 min.
Hævetid: 1½ time
Bagetid: 20 min.
Fryse-egnede
Ingredienser:
25 g gær
3 dl vand
3 spsk olivenolie
1 tsk salt
¼ tsk sukker
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt olivenolie, mel, salt og sukker. Ælt dejen grundigt igennem og lad den hæve tildækket i 1 time.
  2. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del den i 8-12 stykker. Form dem til aflange, flade brød og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve tildækket i ca. ½ time.
  3. Prik fordybninger i brødene med våde fingre. Pensl olivenolie/vand på brødene, drys med ros- ødene, dene, rosmarinnåle og havsalt og sæt dem i ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
Tips!
Dejen kan også presses ned i en lille bradepande og bages som ét firkantet brød, der siden kan skæres i skiver. Den kan også æltes sammen med koldt vand og hæve koldt natten over.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Rens grønsagerne og skær dem evt. ud i mindre stykker.
  2. Grøn dip:
    Kør ærter og hvidløg sammen i en foodprocessor og tilsæt yoghurt, limesaft, forårsløg og mynte. Smag til med salt og peber.
  3. Rød dip:
    Hæld væden fra peberfrugterne og kør dem sammen med de øvrige ingredienser i en foodprocessor. Smag til med salt og peber og servér med friskhakket koriander.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Gnid brødet med hvidløget og pensl med olivenolie. Skær det i 1 cm brede stave og læg dem på en bageplade med bagepapir. Drys med flagesalt og bag dem sprøde i ovnen i ca. 10 min.
  2. Steg de rensede (eller udblødte) kantareller i 5 min. på en varm pande med fedtstof og krydr med salt og peber. Afkøl dem og hak dem med en kniv.
  3. Rør mayonnaise sammen med de øvrige ingredienser og tilsæt kantareller. Smag til med citron, salt og peber.
Tips!
Tørrede kantareller udblødes i lunkent vand i 1-2 timer.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Ovnbagte chips
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
½ tsk groft salt
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 170 grader varmluft.
  2. Skrub eller skræl rodfrugterne og skær dem i tynde skiver. Brug eventuelt et rivejern eller en mandolin.
  3. Vend dem med olie, læg dem på bageplader med bagepapir og drys med salt og peber. Bag dem gyldne og sprøde i 25-35 min.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Melonsnacks
(4 personer)
Arbejdstid: 20-30 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Skær melonerne i både og anret dem på et fad, eller skær frugtkødet i tern eller kugler, træk dem på spyd og sæt dem evt. i fryseren 2 timer før servering.
Tips!
Skal det være sødt, kan man dyppe melontern eller -kugler i smeltet hindbærmarmelade og derefter i (ristet) kokosmel, før de trækkes på spyd og fryses.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge