Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne sommeropskrifter med jordbær

Lækre desserter, kager og andre lækkerier med de dejligste solmodne jordbær - her byder vi på panna cotta med jordbær, små jordbærkager og jordbærtærter, jordbærtrifli, jordbærflødeis og en frisk og festlig jordbærgranita - så bliver det vist ikke mere sommeragtigt!

SE OGSÅ: Skønne jordbærmuffins med mandelcrumble på BoligLiv.dk

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg husblassen i rigeligt koldt vand i 10 min. Hæld fløden i en gryde sammen med sukkeret.
  2. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom den i gryden sammen med vaniljen.
  3. Bring lige til kogepunktet. Tag gryden af varmen.
  4. Knug husblassen fri for vand og kom den i den koghede fløde. Lad det svale lidt.
  5. Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i portionsskåle eller glas. Lad det stivne koldt.
  6. Læg husblassen til jordbærrene i koldt vand.
  7. Vend de skyllede og nippede jordbær med sukker og bring langsomt blandingen til kogepunktet. Lad det småkoge, mens der røres i 3-4 min.
  8. Tag det fra varmen. Knug husblassen fri for vand og rør den i jordbærrene.
  9. Lad dem svale, til de er lunkne, og fordél dem herefter på den stivnede fløde.
  10. Sæt det koldt et par timer før servering. Pynt med lidt mynte.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Arbejdstid: 35-40 min. Bagetid: ca. 10 min. Ikke fryse-egnede
Sådan gør du:
  1. Tilbered dejen som beskrevet i opskriften på jordbærtærte.
  2. Fordél den udrullede dej i små smurte linseeller kageforme. Prik dejen med en gaffel og bag skallerne ved 200 grader i 6-8 min.
  3. Fyld kagerne med hele eller halve jordbær og kom smeltet gelé herpå.
  4. Pynt evt. med en klat flødeskum.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Jordbærtrifli består af syltede eller friske jordbær, som lægges i lag med portvinsdryppede makroner og creme. Pynt med flødeskum på toppen. Arbejdstid: 30 min. Trække- og kogetid (jordbær): ca. 1 time. Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Lad de skyllede, nippede jordbær trække med sukkeret 1 times tid.
  2. Bring det langsomt i kog med den flækkede vaniljestang, og lad det snurre i 5 min. Lad det svale.
  3. Creme:
  4. Pisk æggeblommer og sukker sammen og rør majsstivelse i. Bring fløden i kog med flækket vanilje.
  5. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes.
  6. Hæld tilbage i gryden og bring cremen i nærheden af kogepunktet.
  7. Kom makronerne i en skål eller portionsglas. Dryp dem med portvin.
  8. Læg jordbær over og herpå den kolde creme. Kom flødeskum på toppen.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Jordbærflødeis er et sikkert hit hos både små og store. Her serveres den med jordbærpuré og sprøde småkager. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 2-3 timer
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommer og flormelis godt og pisk vaniljekornene i.
  2. Hak de skyllede og nippede jordbær groft eller fint (efter behag). Halvdelen kan evt. kommes i blender. Vend bærrene i æggemassen.
  3. Pisk fløden til skum og vend den i. Kom isen i en skål og frys i 2-3 timer.
  4. Form isen til kugler og anret på portionstallerkner.
  5. Sérver med sprøde småkager.
  6. Sprøde småkager:
  7. Pisk 2 æg godt med 100 g sukker. Rør 40 g smeltet smør i. Bland 125 g mel med ½ tsk bagepulver og 1 tsk vaniljesukker. Rør det i dejen.
  8. Sæt dejen i små klatter på bagepladen med 2 teskeer.
  9. Bag kagerne ved 200 grader i 5-6 min. Der bliver ca. 50 stk. af denne portion.
Velbekomme!

Søde sager og drikke
Jordbærgranita er den nemmeste og mest læskende sommerdessert, man kan servere på en varm sommerdag. Arbejdstid: 20 min. Frysetid: 2 timer
Sådan gør du:
  1. Mos eller blend jordbærrene med en gaffel (de skal ikke moses helt fint).
  2. Smag bærrene til med sukker og citronsaft. Rør vandet i og kom bærrene i en form eller skål.
  3. Frys blandingen. Pisk den grynet og fordél den i portionsglas.
Tips!
Hvis granitaen er for hård, når man tager den ud af fryseren, kan den blot tempereres ved køkkentemperatur en halv times tid.
Velbekomme!

Bunden kan dækkes med udrullet marcipan eller chokolade, så bærrene ikke gør dejen blød. Arbejdstid: 40 min. Hviletid, dej: 30 min. Bagetid: ca. 20 min. Fryse-egnet (uden gelé)
Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og tilsæt sukker. Kom det sammenpiskede æg i og saml dejen.
  2. Lad dejen hvile koldt en halv times tid. Rul dejen ud til en rund plade og beklæd en smurt tærteform (22 cm i diam.) med dejen.
  3. Prik dejbunden med en gaffel og bag den ved 185-200 grader i ca. 20 min. Lad den svale.
  4. Rul marcipanen ud til en tynd plade og læg den i bunden af tærten.
  5. Skyl og nip jordbærrene, del 2/3 i halve og mos resten. Læg jordbærmosen på marcipanen og læg de halve jordbær tæt herpå.
  6. Smelt geléen med lidt vand. Lad den svale, så den begynder at tykne og fordél den så på bærrene (evt. med en bagepensel).
  7. Flødeskum eller cremefraiche serveres til.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge