Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne sommerretter med krydderurter

Vi har hentet inspiration i krydderurtehaven til en række dejlige sommerretter, hvor vi har ruttet med det skønne grønne, der er så rigeligt af netop nu:

  • Marineret laks med lime, koriander og basilikum
  • Kartoffel- og spidskålssalat med mynte og citron
  • Ristede nye gulerødder med kold bearnaise
  • Saltimbocca
  • Lammeculotte med timian
  • Vandmelon med rosmarin

 

Annonce

Fisk
Laksen skal være helt frisk til denne opskrift, da den serveres rå – kun vendt med salt og peber og marineret med en smule limesaft og olie.
Sådan gør du:
  1. Skær laksen i små tern. Vend dem med lidt salt og peber og fordel dem på 2 kolde tallerkner.
  2. Halvér avocadoen og fjern stenen. Træk skrællen af og skær avocadokødet i tynde, brede strimler med en kartoffelskræller eller ostehøvl. Fordel dem omkring laksen sammen med cherrytomater og radiser.
  3. Rør fintrevet limeskal sammen med olivenolie og dryp det over.
  4. Skyl krydderurterne, tør dem og pluk dem over retten med let hånd. Servér med (ristet) brød som forret.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skær stokken ud af kålen og snit den fint. Bland den grundigt med salt og lad den trække 15 min.
  2. Vend fintrevet citronskal og olivenolie i kålen.
  3. Pisk dressingen sammen og vend kartofler, kål og forårsløg i.
  4. Tilsæt friskhakket mynte og pynt med mynteblade og evt. lidt forårsløg.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Ristede nye gulerødder med kold bearnaise
(2 personer)
Arbejdstid: 25 min.
Koge/stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Kold bearnaise:
½ dl vineddike
½ dl hvidvin
2 spsk mayonnaise
Sådan gør du:
  1. Bearnaise-essens: Kom vineddike, hvidvin, skalotteløg, et par hakkede stilke estragon og hel peber i en lille gryde og giv det et opkog. Skru lidt ned og lad det koge ind til ca. halvdelen. Si det over i en kop.
  2. Rør mayonnaise sammen med cremefraiche og smag til med bearnaiseessensen. Tilsæt finthakket estragon og smag til med salt og peber.
  3. Skrub eller skræl gulerødderne og steg dem langsomt møre på en pande med olie. Krydr med salt og peber og servér med kold bearnaise – som forret eller tilbehør til kød, fugl eller fisk.
Tips!
Køb evt. en færdig bearnaise-essens til sovsen.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Saltimbocca
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Koge/stegetid: 10 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
1 kvist salvie
2-4 tynde skiver lufttørret skinke
15 g smør
1 dl hvidvin
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Del schnitzlerne i halve, krydr dem med salt og peber og læg 1-2 salvieblade og ½-1 skive skinke på hver. Hæft evt. med tandstikkere.
  2. Brun schnitzlerne på en pande med smør og tilsæt hvidvin. Lad vinen koge næsten helt ind.
  3. Læg kødet på et varmt fad og hæld væsken over.
  4. Servér straks med kartofler eller pasta og grønsager. Vi har kogt pasta al dente og vendt brede bånd af squash i pastaen de sidste min. af kogetiden.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Kød
Lammeculotte med timian
(2 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: 2-4 timer
Stegetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Rids fedtlaget på kryds og tværs og gnid kød og fedt med salt og peber.
  2. Læg kødet i en frysepose med hvidløg, timian (ca. 1 spsk) og olivenolie. Luk posen og vend rundt, til marinaden er fordelt. Læg det i køleskabet 2-4 timer.
  3. Tag kødet op af marinaden og steg det på en middelvarm grill eller grillpande i alt 25-30 min.
  4. Servér med det valgte tilbehør.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Anret melonstykkerne på et fad med fetaost og forårsløg eller rødløg.
  2. Hak lidt rosmarin og rør det sammen med citronsaft og olivenolie.
  3. Dryp dressingen over salaten. Drys med lidt flagesalt og friskkværnet sort peber.
  4. Servér som tilbehør eller forret.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge