Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Små nemme tapas

Det er et sikkert hit at lave et lækkert tapasbord til sine gæster. Her giver vi dig 6 nemme tapas retter, og så kan du eventuelt supplere med god skinke, krydret pølse, oliven, soltørrede tomater eller artiskokker, gode oste og lign.

 

Vores tapasbord byder på:

 

• Hurtig hummus

• Marinerede rejer

• Kødboller i mandelsovs

• Kartofler i krydret sovs

• Peberfrugtsalat

• Asparges frittata

 

Se alle opskrifterne nedenfor :)

Annonce

Småretter og tilbehør
Hurtig hummus
(4-6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 dåse kikærter
1-2 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
1-2 spsk olivenolie
Sådan gør du:
  1. Hæld væsken fra kikærterne, men gem den.
  2. Blend kikærter og pillet hvidløg til en grov mos og smag til med citronsaft, tahin, salt og peber.
  3. Tilsæt evt. lidt væske, hvis mosen er for tyk og anret i en skål.
  4. Dryp olivenolie over hummusen og drys med sorte oliven og friskhakket persille.
Tips!
Hummusen kan også krydres med stødt spidskommen, stødt paprika og/eller friskhakket eller stødt chili. Server f.eks. med varme pitabrød eller chips bagt af flækkede udskårne pitabrød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Marinerede rejer
(4-6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 frisk chili
1 fed hvidløg
2-3 spsk citronsaft
3 spsk olie
300 g rejer
Sådan gør du:
  1. Fjern frø og mellemvægge på chilien og hak den fint. Rør det sammen med knust hvidløg, citronsaft, olie og lidt salt. Vend rejerne i.
  2. Rens fennikelknolden og pil rødløget. Snit dem i papirtynde strimler – brug gerne et rivejern og vend dem sammen med rejerne.
  3. Skær skrællen af appelsinen og skær frugtkødet i både. Vend dem i salaten og server med brød.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Kødboller i mandelsovs
(4-6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stege/kogetid: 15 min.
Fryse-egnet
2 skiver lyst brød
2 fed hvidløg
1 æg
2-3 spsk olivenolie
50 g mandler
1 dl hvidvin
Sådan gør du:
  1. Skær skorperne af brødet og hak det fint sammen med pillet hvidløg. Ælt halvdelen af blandingen sammen med kødet og tilsæt æg, salt og peber.
  2. Form farsen til små kødboller, tril dem i mel og brun dem gyldne på en pande med olie.
  3. Hak mandlerne og vend dem sammen med resten af brød og hvidløg.
  4. Tag kødbollerne af panden og steg nu mandelblandingen gylden. Tilsæt vin og bouillon og giv det et opkog.
  5. Læg kødbollerne i sovsen og lad retten simre 10 min. Spæd evt. med lidt vand eller bouillon om nødvendigt.
  6. Drys med persille og server straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Kartofler i krydret sovs
(4-6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Stege/kogetid: 18 min.
Ikke fryse-egnet
2-3 spsk olivenolie
1-2 fed hvidløg
½ dåse hakkede
½ tsk paprika
1-2 spsk balsamico
Sådan gør du:
  1. Skær kartoflerne i halve eller kvarter. Steg dem gyldne på en pande med olivenolie og tag dem af panden.
  2. Steg finthakket hvidløg blanke på panden og tilsæt tomater, krydderier og balsamico.
  3. Kog igennem og smag til med salt og peber. Lad sovsen simre 10 min.
  4. Læg kartoflerne i sovsen og varm dem igennem.
  5. Anret i et dybt fad og drys med friskhakket koriander.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Peberfrugtsalat
(4-6 personer)
Arbejdstid: 10 min.
Stegetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
3 spsk olivenolie
evt. oliven
Sådan gør du:
  1. Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande.
  2. Pisk en dressing sammen af vineddike, olivenolie, salt og peber.
  3. Skær peberfrugterne i strimler og vend dem i dressingen.
  4. Anret på et fad med skyllet rucolasalat og pinjekerner og evt. oliven over.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Asparges frittata
(4-6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Stegetid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
1 lille løg
1-2 spsk olivenolie
4 store æg
Sådan gør du:
  1. Sauter finthakket løg bløde på en pande med olie.
  2. Skær de træede ender af de grønne asparges og skær dem i 2 cm stykker. Steg dem på panden 1-2 min.
  3. Pisk æggene sammen med salt og peber og hæld dem på panden. Skru ned til middel varme og bag æggekagen ca. 8-10 min.
  4. Drys revet ost over og sæt panden under grillen i ovnen ca. 3 min.
  5. Løft æggekagen over på et skærebræt og skær den i trekanter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri