Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde chokoladedrømme

I det mørke og kolde vintervejr er det dejligt at forsøde tilværelsen med lidt lækker chokolade, og hvis man har rester af nødder fra jul, kan de da passende komme i en muffinsdej.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk fløde og fintrevet appelsinskal til skum og stil det koldt.
  2. Varm mælk og krydderier – uden at den koger og si det over den hakkede chokolade.
  3. Rør til chokoladen er opløst og smag evt. til med sukker.
  4. Fordel den varme drik i 2 kopper, læg appelsinflødeskum på og server straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Pisk æg, æggehvide og mælk sammen og tilsæt chokolade/smør.
  5. Rør de tørre ingredienser i og fordel dejen i ca. 12 muffinsforme foret med papirforme.
  6. Bag kagerne midt i ovnen ca. 25 min. og lad dem afkøle på en rist.
  7. Pynt evt. med glasur: smelt 75 g mørk chokolade sammen med 2 spsk piskefløde og 1 spsk sirup.
  8. Drys evt. med sukkerpynt eller hakkede valnødder.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Hak mel og smør sammen og tilsæt farin, bagepulver og grofthakket chokolade.
  3. Saml dejen med fløde og mælk og klap den ud til en tyk plade på et meldrysset bord.
  4. Del den i 8-12 firkanter eller cirkler og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Pensl evt. med sammenpisket æg og bag dem ca. 18 min.
  6. Lad dem afkøle på en rist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rist nødderne i den varme ovn ca. 5 min. og gnid de brune skaller af i et rent viskestykke.
  3. Rør smør og sukker hvidt og rør æggene i ét ad gangen.
  4. Sigt mel og kakao sammen og rør det i dejen.
  5. Tilsæt grofthakket chokolade og de hele hasselnøddekerner.
  6. Bred dejen ud i en lille bradepande (18x26 cm) foret med bagepapir og bag kagen ca. 15 min. – den skal være lidt blød.
  7. Lad kagen afkøle på en rist og skær den i snitter, når den er afkølet.
Tips!
pynt evt. med 1 spsk kakao og 1 spsk flormelis drysset gennem en sigte
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Smelt grofthakket chokolade og krydderier i en skål over vandbad.
  2. Pisk æggeblommer og sukker til en tyk creme og pisk fløden til let skum.
  3. Vend chokoladen sammen med æggecremen og vend forsigtigt flødeskummet i.
  4. Fordel moussen i 4 glas og stil dem koldt min. 1 time.
  5. Pynt evt. med høvlet chokolade.
Tips!
udelad krydderierne for en helt almindelig, god chokolademousse
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin

Kiksekagen er en evig klassiker - her får du den i en luksusudgave med appelsin, der frisker den tunge kage op.
Luksuskiksekage
(ca. 12 skiver)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Køletid: min. 3 timer
Ikke fryse-egnet
100 g smør
50 g farin
Sådan gør du:
  1. Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smør over vandbad.
  2. Pisk ægget godt sammen med farin og fintrevet appelsinskal og rør det i chokoladen.
  3. Knæk kiksene i grove stykker og vend dem i chokolademassen.
  4. Fyld det i en lille sandkageform foret med bagepapir, og stil den koldt, til kagen er skærefast (ca. 3 timer).
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge