Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde desserter til søde mødre

Alle søde mødre fortjener lidt ekstra sødt på Mors dag - her har vi fundet 3 fine desserter, som du kan forkæle din mor, mormor, farmor, svigermor eller oldemor med på Mors dag. Vælg mellem en lækker panna cotta med vanilje og lime, en skøn tiramisu med hindbær, eller en fin hjerteformet chokoladekage ♥

Annonce
Sådan gør du:
  1. Start med cremen: Kom 1 /4 l piskefløde i en gryde med knækkede kanelstænger og giv det et stille opkog.
  2. Tag det af varmen og lad det trække 10 min. Hak chokoladen groft og læg den i en skål. Varm fløden op igen og si den over chokoladen. Rør rundt, til chokoladen er smeltet, og stil cremen koldt.
  3. Smelt smørret og brug lidt af det til at smøre en hjerteform (22-24 cm).
  4. Sigt mel og kakao sammen. Pisk æggene luftige og pisk sukkeret i. Fortsæt med at piske ca. 5 min. med en håndmikser, til det er en meget tyk creme.
  5. Vend forsigtigt mel/kakao og smeltet smør i dejen og hæld den i formen.
  6. Bag kagen midt i ovnen ved 180 grader i ca. 30 min. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt, og vend kagen ud på en rist til afkøling.
  7. Pisk resten af fløden i den kolde chokoladecreme og pisk den tyk og cremet med en håndmikser.
  8. Pres hindbærmarmeladen gennem en sigte. Flæk den afkølede kage i to bunde og smør dem med marmeladen.
  9. Læg dem sammen med cremen og stil kagen koldt. Hak chokoladen groft. Giv fløde og sirup et opkog og tag gryden af varmen. Rør chokoladen i og rør, til glasuren er glat. Lad den afkøle til passende konsistens og bred den så ud over kagen. Stil kagen koldt og pynt evt. med friske bær ved anretningen.
  10. Den nemme genvej: Køb færdigbagte chokolade- lagkagebunde og læg dem sammen (i 3 lag) med siet marmelade og kanel/chokoladecreme eller færdigkøbt chokolademousse. Lad dem stivne i køleskab og udstik så til portionshjertekager. Overtræk med glasur.
Tips!
Bag evt. kagen i en springform og skær den ud i hjertefacon, inden den flækkes og lægges sammen med creme.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til en tyk creme (ca. 5 min. med en håndmikser). Pisk mascarpone sammen med resten af sukkeret og vaniljekorn. Vend æggeblommer og mascarpone sammen og tilsæt citronsaft. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  2. Dæk bunden af et firkantet fad (ca. 20x30 cm) med kager. Stænk kagerne med brændevin eller likør og smør halvdelen af cremen over dem. Stil hindbærrene tæt i cremen. Læg endnu et lag kager over, stænk med spiritus og dæk med creme. Glat overfladen og sæt desserten koldt i min. 3 timer. Drys med chokolade eller sigtet kakao.
  3. I stedet for chokolade kan kagen pyntes med friske hindbær eller hindbærsovs: blend 200 g hindbær sammen med 75 g sukker og pres det igennem en sigte.
  4. Desserten kan fryses uden pynt og optøes i køleskabet natten over. Pynt umiddelbart før servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Lime/vanilje-panna cotta
(6 personer)
Arbejdstid: 20 min.
„Kogetid“: 5 min.
Ingredienser:
5 blade husblas
4 spsk sukker
2 dl mælk
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Udblød husblas i koldt vand.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  3. Kom korn, fintrevet limeskal, sukker og mælk i en gryde og varm det langsomt op til lige under kogepunktet.
  4. Tag gryden af varmen, knug vandet af husblassen og smelt den i mælken.
  5. Tilsæt fløde og yoghurt og pisk det igennem. Smag til med limesaft og si cremen over i 6 kokotter eller forme.
  6. Stil dem i køleskab mindst 2 timer og gerne natten over.
  7. Dyp kokotterne i varmt vand og vend desserterne ud på tallerkner eller servér direkte i kokotterne.
  8. Pynt med lidt fintrevet limeskal eller citronmelisse og evt. lidt frisk frugt.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri