Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Søde sager: 5 lækre kager og desserter med kaffe

Ingen er vist i tvivl om, at kaffe og kage hører sammen, men her har vi 'snydt' lidt, og blandet kaffen i 5 lækre kager og desserter; Mokkamuffins, chokolademousse med kaffe, cappucinocheesecake, valnøddekage med mokkacreme og kaffe-brownies.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 210 grader. Pisk æg, mælk, smør, kaffe, vand og vanilje sammen i en skål.
  2. Bland de øvrige ingredienser (undtagen chokolade) godt sammen i en stor skål og lav et hul i midten.
  3. Hæld de våde ingredienser i „hullet” og rør dejen sammen med let hånd. Dejen skal være klumpet – ikke glat.
  4. Tilsæt chokolade og fordél dejen i 12-14 muffinforme.
  5. Sæt dem i ovnen, skru ned til 180 grader efter 6-8 min. og bag dem færdige i 15-18 min.
  6. Tjek med en tandstikker, om de er gennembagte, og lad dem afkøle på en rist.
Tips!
Pynt evt. med glasur: Rør 100 g flormelis sammen med 1 spsk stærk, varm kaffe.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Smelt chokoladen over vandbad.
  2. Pisk æggeblommerne cremede med sukker og rør chokolade, nescafé og kaffelikør i.
  3. Pisk æggehviderne stive med sukker og pisk fløden til skum.
  4. Vend flødeskum og æggehvider i chokoladecremen og fordél moussen i 4-6 glas eller kopper. '
  5. Stil dem koldt i et par timer.
  6. Pynt med flødeskum og groftknuste
  7. makroner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Bland kiks med sukker, kanel og smør og pres det ud i bunden af en smurt springform (24- 26 cm). Sæt formen i køleskabet.
  2. Giv fløden et opkog, hæld den over chokoladen og lad det stå i 5 min.
  3. Rør cremen igennem og tilsæt evt. likør.
  4. Bred det ud over kiksebunden og stil formen i køleskabet.
  5. Udblød husblassen i koldt vand og knug vandet af.
  6. Pisk flødeost sammen med sukker og vaniljekorn.
  7. Smelt den udblødte husblas i varm kaffe og rør det i cremen.
  8. Pisk æggehviderne stive med sukker og vend dem i cremen. Hæld det over den stivnede chokoladecreme og stil kagen koldt i min. 3 timer.
  9. Pynt med kakao eller revet/hakket chokolade
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Varm ovnen op til 180 grader. Rist nødderne på en bageplade med bagepapir i 5-8 min. og lad dem afkøle. Hak dem fint i en foodprocessor og tilsæt mel og bagepulver.
  2. Pisk æg og sukker til en tyk creme med en håndmikser. Vend nøddemelet i og bred dejen ud i en smurt springform (22 cm).
  3. Bag kagen midt i ovnen i ca. 40 min. Lad kagen stå i formen i 10 min. Åbn formen og stil kagen til afkøling på en rist.
  4. Opløs kaffepulveret i vand og rør det i fløden. Sigt flormelis og kakao i fløden og pisk til skum.
  5. Del kagen i 2 bunde, læg dem sammen med cremen og stil kagen i køleskabet i et par timer.
  6. Pynt med sigtet flormelis og chokoladekaffebønner.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Smagfulde og lækre kaffe-brownies.
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 170 grader. Smelt smør og chokolade sammen. Pisk æggene sammen med sukker, kaffepulver, likør og vanilje.
  2. Pisk chokoladesmørret i. Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen.
  3. Fyld dejen i en firkantet form (22 x 22 cm) foret med bagepapir og bag kagen midt i ovnen, til den lige akkurat er gennemvarm (25-30 min.).
  4. Stil kagen til afkøling i formen.
  5. Del kagen i ca. 25 små firkanter og pynt med sigtet kakao.
Tips!
Kaffe-brownies er fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge