Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sødt og sprødt med butterdej: 6 hurtige kager

Nogle gange kniber det med tiden, og så er det jo rart at man kan 'snyde' lidt med færdig butterdej. Her har Sandra Leigh Draznin fremtryllet seks skønne kager til eftermiddagskaffen (eller teen), som du kan bage på under en halv time:


Kanelsnegle

Hindbærsnitter

Æble/makronstang

Blåbærhjerter

Citronlinser

Nødde/chokoladekager

 

Få opskrifterne her:

Annonce
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Udstik dejen i 2 store hjerter og læg dem på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med perlesukker.
  2. Bag hjerterne midt i ovnen ca. 18-20 min. og lad dem afkøle på en rist. Rør cremefraiche eller græsk yoghurt sammen med vaniljesukker til en creme.
  3. Flæk hjerterne og læg dem sammen med creme og blåbær.
Tips!
Tip: Man kan også varme blåbærrene. Kom dem i en gryde med 2 spsk sukker. Varm dem forsigtigt igennem, til sukkeret er smeltet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Hindbærsnitter
6 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 æg
Glasur:
1-2 spsk kogende vand
Sådan gør du:
  1. Rul dejen ud til en plade ca. 30 x 40 cm. Læg hindbærmarmeladen midt på den ene langside. Prik den anden side af dejen med en gaffel og læg den over marmeladen.
  2. Tryk kanterne godt sammen med en gaffel og læg stangen på en bageplade med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og sæt pladen i ovnen ca. 20 min.
  3. Lad kagen afkøle på en rist. Rør en glasur af flormelis og kogende vand og smør det på kagen. Pynt evt. med krymmel og del kagen i 6 snitter.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Kanelsnegle af færdig butterdej
6 stk.
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 rulle frisk eller frossen butterdej, 225 g
1 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord og pensl med sammenpisket æg. Bland sukker og krydderier og drys det på dejen.
  2. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 6 tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir, tryk dem lidt flade og bag dem midt i ovnen ca. 20 min.
  3. Lad dem afkøle på en rist. Pynt evt. med glasur rørt af flormelis og et par skefulde kogende vand.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Nødde/chokoladekager
20 stk.
Arbejdstid: 15 min.
Bagetid: 20 min.
Ikke fryse-egnet
1 æg
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud på et meldrysset bord og pensl med sammenpisket æg. Hak chokolade og nødder og drys det på dejen.
  2. Rul dejen sammen fra den ene langside og ind til midten og så fra den anden langside og ind til midten. Skær dejen i 20 skiver.
  3. Læg dem på en bageplade med bagepapir og bag dem midt i ovnen ca. 18 min.
  4. Lad dem afkøle på en rist. Server som småkager eller som tilbehør til is. Opbevar i en kagedåse.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Æble/makronstang
6 personer
Arbejdstid: 30 min.
Koge/bagetid: 30 min.
Ikke fryse-egnet
1⁄2 dl vand
1⁄2 dl sukker
150 g flormelis
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader. Skræl æblerne, udkern dem og skær dem i små stykker. Kog dem til grød med vand og sukker og hæld den i en skål til afkøling.
  2. Rul dejen ud i en tynd aflang plade 15 x 45 cm. Prik den med en gaffel, læg den på en bageplade med bagepapir og bag den midt i ovnen ca. 15 min. Tag pladen ud og skru ned til 200 grader.
  3. Fordel æblegrøden på stangen. Rør æggehviden sammen med flormelis og knuste makroner. Bred det over æblegrøden og sæt pladen i ovnen ca. 15 min. – til overfladen er gylden. Lad stangen afkøle på en rist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Bagværk
Citronlinser
4 stk.
Arbejdstid: 20 min.
Bagetid: 25 min.
Ikke fryse-egnet
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader. Rul dejen tyndt ud og udstik den i 8 cirkler, der passer til linseformene. Beklæd linseformene med dej.
  2. Pisk æggeblommerne sammen med majsstivelse, sukker og fintrevet citronskal. Pisk cremefraiche og 1 spsk citronsaft i og fordel cremen i de 4 linser.
  3. Læg de resterende dejcirkler ovenpå og knib kanterne sammen. Pensl med sammenpisket æg og bag linserne midt i ovnen 20-25 min. Lad dem afkøle på en rist.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri