Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

5 lækre opskrifter med solmodne tomater

Tomater er en yndet spise, faktisk indtager de førstepladsen som den mest spiste grønsag herhjemme overhovedet. Gode tomater har en fyldig smag, frisk syrlig og sød på samme tid.

"Brug løs af tomaterne i salater og i ovnbagt form som tilbehør eller fyld dem med kød til en dejlig og mættende hovedret"

 

De aflange flasketomater er meget kødfulde og bruges her i en krydret tomatchutney med rosiner, som er godt tilbehør til stegt kød eller fjerkræ. Alle retter med tomat er ekstra velsmagende i denne tid, hvor tomaterne er solmodne.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær tomaterne over i halve og læg dem i et ovnfast fad.
  2. Dryp eddike på hver tomat og drys med sukker, salt og peber.
  3. Bland rasp med hvidløg, persille og olie. Fordel blandingen over tomaterne.
  4. Stil fadet i en 200 grader varm ovn, til tomaterne er gyldne og sprøde på overfladen, ca. 20 min.
  5. Servér tomaterne varme til kød, fjerkræ eller fisk.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Skær et låg af tomaterne. Skrab kernerne ud med en teske og gem dem sammen med saften.
  2. Brun kødet i en tykbundet gryde i varm olivenolie. Tilsæt løg, timianblade og krydr med salt, peber og citronskal og -saft, samt 1 dl af kernerne og saften fra tomaterne.
  3. Steg i ca. 10 min. ved svag varme.
  4. Fordel kødfyldet i de udhulede tomater og stil dem i et ovnfast fad. Dæk fadet til med sølvpapir og bag i ovnen ved 175 grader i ca. 40 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt og olie. Kom mel i lidt ad gangen og ælt dejen godt.
  2. Lad den hæve 1 time.
  3. Rul den ud til 4 portionspizzaer og læg dem på bagepapir på bage-plade.
  4. Pensl pizzabundene med olie og fordel løg, merian, skinke og tomater på dem. Drys med revet ost.
  5. Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 20 min.
Tips!
Pizza med skinke og cherrytomater er ikke fryse-egnet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Læg tomatskiverne på et fad eller fordel dem på fire tallerkener. Drys med sukker.
  2. Hæld lagen fra mozzarellaen væk og skær osten i skiver.
  3. Læg dem og løgringene oven på tomatskiverne.
  4. Bland olie med eddike og krydr med salt. Hæld dressingen over salaten lige før servering.
  5. Drys evt. med oliven og basilikum
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Skær tomaterne i grove stykker.
  2. Steg løgene klare i olie og tilsæt fennikelfrø, chiliflager og ingefær i kort tid og kom derefter tomaterne i sammen med resten af ingredienserne.
  3. Kog til chutneyen er helt mør og tyktflydende. Smag til med sukker og chili.
  4. Tilsæt evt. konserveringsmiddel.
  5. Hæld chutneyen i et stort skoldet sylteglas.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift af: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri