Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Skønne lækkerier med herlige hyben

At rense hyben kan være en langsommelig affære. Hvert hyben skal halveres og skrabes fri for „kløpulver“. Opskrifterne her på siden er alle tilberedt med hele hyben, så de er hurtigere at gå til. Her byder vi på:

Den klassiske hybensuppe med flødeskum & kammerjunkere

Hybenpuré

Hybensirup

Hybenmousse

Hyben/yoghurt-is

Hybenmuffins

Annonce

Supper
Lækker og anderledes dessert.
Hybensuppe med lækkert tilbehør
Til 2 personer
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 20 min.
Fryse-egnet
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pluk blomst og stilk af de skyllede hyben og kog dem møre i vand – ca. 20 min. Pres dem gennem en sigte over i en ren gryde (kassér skaller og frø).
  2. Smag suppen til med sukker og citronsaft og kog den igennem. Tag gryden af varmen og jævn evt. suppen med kartoffelmel udrørt i koldt vand.
  3. Servér suppen varm, lun eller afkølet i dybe tallerkner med flødeskum og kammerjunkere.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Hybenpuré
2 personer
Arbejdstid:
20 min.
Kogetid: 30 min.
Fryse-egnet
(ca. 3/4 liter)
Sådan gør du:
  1. Skær stilk og blomst af de friske hyben og vask dem i koldt vand.
  2. Sæt dem over i en gryde med vand og giv dem et opkog.
  3. Skru ned for varmen og lad dem simre 20-30 min. Pres hyben og væde gennem en sigte og tilsæt citronsaft.
  4. Opbevar puréen i køleskab i 1-2 dage eller frys den i mindre portioner.
  5. Brug evt. tørrede hybenskaller: Udblød 2 dl tørrede hybenskaller i 3/4 liter vand i 15 min. Sæt det over at koge i ca. 20 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Småretter og tilbehør
Hybensirup
Arbejdstid:
20 min.
Kogetid: 40 min.
Ikke fryse-egnet
(1/2-3/4 liter)
Sådan gør du:
  1. Skær stilk og blomst af de friske hyben og vask dem i koldt vand.
  2. Sæt dem over i en gryde med 1 liter vand. Giv dem et opkog og lad dem simre møre, ca. 25 min.
  3. Si væsken gennem en sigte og derefter gennem et klæde eller kaffefilter over i en ren gryde.
  4. Tilsæt sukker og kog siruppen i ca. 10 min.
  5. Smag til med citronsaft. Hæld siruppen på en skoldet flaske og opbevar den i køleskab.
  6. Brug siruppen til is, pandekager og kager – eller til drinks med danskvand eller hvidvin.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Hybenmousse
Arbejdstid: 15 min.
Kogetid: 5 min.
Ikke fryse-egnet
(3-4 personer)
Sådan gør du:
  1. Kog hybenpuré sammen med sukker og vaniljekorn og hæld det over i en skål. Udblød husblassen i koldt vand i et par min.
  2. Knug vandet af og smelt husblassen i den lune hybenpuré. Pisk fløden til skum og vend den i hybenpuréen.
  3. Fordel moussen i dessertglas og stil dem i køleskab.
  4. Pynt evt. med flødeskum og citronmelisse eller mynte ved servering.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Søde sager og drikke
Hyben/yoghurt-is
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: 5 min.
Fryse-egnet
(ca. 1 liter)
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Kog puréen igennem med sukker. Rør kartoffelmel ud i koldt vand.
  2. Tag puréen af varmen og rør kartoffelmelet i.
  3. Hæld det i en skål til afkøling. Rør yoghurten i den afkølede hybenpuré og hæld den over i en plasticbøtte.
  4. Sæt den i fryseren 4-6 timer. Rør isen igennem et par gange undervejs.
  5. Server gerne med sprøde kager.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Bland de to slags mel med bagepulver, salt og rørsukker.
  3. Pisk ægget let sammen og tilsæt hybenpuré, mælk og smeltet smør.
  4. Rør de tørre ingredienser sammen med de våde og fordel dejen i 12 smurte muffinforme eller papirforme – de skal være ca. 3/4 fyldte.
  5. Drys med græskarkerner eller hakkede nødder og bag kagerne midt i ovnen 20-25 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri