Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sommerlækkerier med stikkelsbær

Her har vi samlet en række opskrifter med lækre stikkelsbær, som desværre ikke er så lette at få fat på i detailhandelen. Så hvis du er så heldig, at have en stikkelsbærbusk i din have, så er det nu, du skal forkæle sanserne med lækre sommerdesserter med de dejlige stikkelsbær. Her byder vi på en frisk og lækker stikkelsbærdessert, lagkagesnitter med stikkelsbær og lime, stikkelsbær-hyldeblomstdessert, stikkelsbærgelé med hyldeblomst og en skøn stikkelsbærtrifli med marengskys. Velbekomme!

 

Annonce

Stikkelsbær er vidunderlige, og det er med at udnytte sæsonen. Her har vi lavet en skøn stikkelsbærdessert.
Sådan gør du:
  1. Nip stikkelsbærrene og sæt dem over i en gryde med lidt vand. Giv dem et opkog under låg, tag låget af og lad dem simre møre i ca. 5 min.
  2. Tilsæt 3 spsk sukker, kog det igennem og hæld det over i en kold skål.
  3. Pisk æggeblommerne sammen med fintrevet citronskal og 1 spsk sukker til en tyk creme. Vend flødeskum i og smag til med citronsaft.
  4. Fordél cremen over bærrene og pynt med citronmelisse.
  5. Desserten nydes straks.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 220 grader og smør et ovnfast fad med smør.
  2. Nip stikkelsbærrene og skyl dem. Skyl hyldeblomstskærmene grundigt i flere hold koldt vand og dup dem tørre i køkkenrulle. Træk blomsterne af stilkene og vend dem sammen med stikkelsbær og sukker.
  3. Fyld det i fadet.
  4. Bland mel, salt, hakkede nødder og smeltet smør. Læg dejen over frugten og sæt fadet i ovnen i 20-25 min.
  5. Servér desserten varm eller lun med det valgte tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Kog de rensede stikkelsbær, de skyllede hyldeblomster og vand under låg i ca. 15 minutter og si saften.
  2. Lad saften dryppe gennem et kaffefilter over i et målebæger. Beregn samme mængde gelésukker, som der er saft.
  3. Bland saft og gelésukker i en gryde og lad det koge 1 min. under omrøring.
  4. Fjern evt. skum og hæld geléen i små nyskoldede glas.
  5. Lad dem stivne under et rent viskestykke og læg låg på, når de er helt afkølede.
  6. Server geléen som tilbehør til stegt lyst kød eller hvid fisk.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin

Søde sager og drikke
Den syrlige smag af stikkelsbær spiller dejligt sammen med den søde marengs. Prøv den dejlige stikkelsbærtrifli nu, da stikkelsbærrene er bedst.
Sådan gør du:
  1. Kog stikkelsbærrene med vand 8-10 min. og smag til med sukker. Hæld det ud på en tallerken, så det kan køle hurtigt af.
  2. Pisk fløden til skum. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk sukker.
  3. Vend fløde og æggehvidemassen sammen og tilsæt groftknuste marengs.
  4. Anret stikkelsbærkompotten lagvis med marengsskummet i to glas.
  5. Tips: Kog evt. et stykke vanilje eller kanel sammen med stikkelsbærrene.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/opskrift: Sandra Leigh Draznin

Arbejdstid: 40 min. Bage/kogetid: ca. 10 min. Trækketid: ca. 1 time Bundene er fryse-egnede
Sådan gør du:
  1. Bag en lagkagebund og skær den ud i 3 dele, der hver er på ca. 16 x 8 cm.
  2. Stikkelsbærkompot: Nip stikkelsbærrene og kog dem med sukker og limesaft, til de er møre, ca. 10 min. afhængig af, hvor modne bærrene er. Læg stikkelsbærkompot på den underste lagkagebund (gem lidt til pynt) og læg en bund ovenpå.
  3. Lad kagen trække ca. 1 time. Pisk cremefraiche og piskefløde til skum og smag til med flormelis og revet limeskal. Fordel resten af cremen på kagen (gem lidt til pynt). Læg den øverste bund på.
  4. Skær lagkagen ud i 8 snitter hver på 4 x 4 cm. Pynt hver snitte med en skefuld creme, lidt stikkelsbær, limeskal og citronmelisse.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri