Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sommerlige marengs

Den lette og luftige marengs passer godt til sommerens kageborde - brug marengs til roulade, som topping på en skøn tærte, eller i den klassiske pavlova. Her får du opskrifterne på en lækker blød marengsroulade med abrikosfyld, marengs med rabarber og mynteskum, en fantastisk æblemarengstærte, og den sprøde og bløde pavlova med friske bær!

Annonce

Bagværk
Servér en sprød marengskage med sødt og syrligt mynteskum og rabarbar på toppen. Nyd den til en kop kaffe eller et glas sød dessertvin.
Sådan gør du:
  1. Marengsbund:
  2. Kog vand og 125 g sukker, til temperaturen er 120 grader (benyt termometer), eller til der dannes seje bobler. Pisk æggehviderne stive med 50 g sukker og citronsaft. Hæld den varme sukkerlage i og pisk for fuld kraft, til skummet er koldt.
  3. Tegn en cirkel (24 cm i diameter) på bagepapir med blyant. Smør dejen på bagsiden af papiret og bag den ca. 1 time ved 100 grader. Lad marengsbunden afkøle på en bagerist.
  4. Fyld:
  5. Skær bladene af rabarberne. Skyl rabarberstilkene og skær dem ud i små tern eller stykker. Kog sukker og vand til sukkerlage og vend rabarberne i.
  6. Bring i kog, sluk straks og lad rabarberne trække i lagen – de må gerne have bid. Afkøl rabarberne.
  7. Mynteskum:
  8. Smag flødeskum til med flormelis, citronsaft og mynte. Fordél det på marengsbunden lige før servering.
  9. Kom afdryppede rabarberstykker på toppen.
Velbekomme!

Bagværk
Tærten består af tre lag – en sprød bund, et cremet fyld af hakkede æbler, frisk ingefær og æggeblommer og en marengstop. Marengslaget kan bages tørt eller blødt – alt efter smag.
Sådan gør du:
  1. Bland de tørre ingredienser i en foodprocessor og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med koldt vand og sæt den i køleskab 1 times tid. Vask ikke foodprocessoren – den skal også bruges til fyldet.
  2. Tænd ovnen på 220 grader. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24-26 cm). Prik den med en gaffel, læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner el. lign., så dejen ikke „skrider” under bagningen. Bag den 10 min. Fjern bagepapir og bønner og bag tærtebunden yderligere 8 min. Tag den ud af ovnen og skru ned til 150 grader.
  3. Hak de skrællede æblebåde sammen med lime- eller citronskal og revet ingefær i en foodprocessor og tilsæt 3 spsk lime- eller citronsaft, æggeblommer og majsstivelse. Fyld massen i tærtebunden og bag den 15 min.
  4. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser og pisk sukker og flormelis i lidt ad gangen, til det bliver en blank marengsmasse. Fyld den i en sprøjtepose og sprøjt den i toppe på æblefyldet – de skal ligge helt tæt og skal helt ud og røre ved tærtebundens kant. Sæt tærten tilbage i ovnen ca. 35 min. – til den er gennembagt og overfladen er gylden.
Tips!
Erstat evt. frisk ingefær med 2 tsk stødt kanel eller vaniljesukker. 2. Man kan også bage tærten med blød arengs. Sprøjt marengsmassen på tærten efter ca. 35 min. og bag yderligere ca. 15 min. 3. Tærten kan også bages med en tyk æblekompot som fyld. Fyld kompotten i den forbagte bund, sprøjt marengsmassen på som beskrevet og bag tærten ca. 15 min. ved 180 grader.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Læg abrikoserne i en gryde med fintrevet citronskal, citronsaft, ingefær, sukker og vand og giv dem et opkog. Lad dem simre 10 min. under låg og hæld dem i en skål til afkøling.
  2. Tænd ovnen på 200 grader.
  3. Pisk æggehviderne til blødt skum og pisk sukkeret i lidt ad gangen, til det bliver en stiv og blank marengsmasse.
  4. Vend valnødder, majsstivelse og citronsaft i dejen og bred den jævnt ud på en bageplade med bagepapir.
  5. Sæt pladen i ovnen 10 min. Skru ned til 175 grader og bag yderligere ca. 10 min.
  6. Vend kagen med bagepapir ud på et stykke bagepapir drysset med sigtet flormelis. Læg et fugtigt viske-stykke over og lad den afkøle.
  7. Pisk flødeost og yoghurt sammen med flormelis og vend de kogte abrikoser og frisk mynte i.
  8. Træk bagepapiret af marengsbunden og smør cremen på kagen. Rul den sammen og sæt den i køleskabet mindst 1 time. Pynt med sigtet flormelis.
Tips!
Den fine roulade får en fin smag af de hakkede valnødder, som blandes i dejen. Abrikosfyldet er krydret med ingefær og citron. Prøv også med lidt hakket mørk chokolade i cremen.
Velbekomme!
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 120 grader.
  2. Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt sukkeret og pisk til det er tykt og glat.
  3. Vend citronsaft (eller eddike) og majsstivelse i massen.
  4. Tegn 4-6 cirkler på et stykke bagepapir og læg det på en bageplade. Bred dejen ud i cirklerne og bag dem ca. 1 timeog 15 min.
  5. Sluk ovnen, åben lågen og lad dem afkøle i ovnen. Opbevar de kolde kager i en kagedåse.
  6. Pisk fløden sammen med flormelis og vaniljekorn (eller vaniljesukker) til skum.
  7. Rens bærrene. Læg en kage på hver tallerken og top op med creme og bær.
Tips!
Man kan også bage dejen til små „kys“. Eller bruge færdigkøbte „kys“. Anret dem med creme og frugt i små „bunker“. Server evt. med chokoladesovs.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri