Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sommermad med ferskner og nektariner

Brug de skønne og smukke ferskner og nektariner i drinks, maden og til dessert:

 

♥ Fersken-sangria

♥ Fersken-bruschetta

♥ Grillspyd med svinekød og nektariner

♥ Ristet laks med nektarin-salsa

♥ Fersken melba med marengslåg

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme!

 

SE OGSÅ: Mad med blomster: 5 finurlige opskrifter

 

SE OGSÅ: 4 skønne sommerfrikasséer

 

SE OGSÅ: 6 lette sommerretter med kylling

Annonce

Søde sager og drikke
God start på middagen.
Fersken-sangria
(6 personer)
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: 6-8 timer
Ingredienser:
1 flaske rosévin
evt. 2 spsk. ferskenlikør
2-3 spsk. rørsukker
Sådan gør du:
  1. Bland vin, evt. likør og sukker i en stor kande.
  2. Vask fersknerne, og skær dem i både. Vask citrusfrugten, og skær den i skiver. Rør frugten i vinen, og stil kanden i køleskabet 6-8 timer.
  3. Servér i glas med isterninger og koldt danskvand.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Småretter og tilbehør
Nyd en lille lækker hapser inden maden eller som en eftermiddagssnack.
Fersken-bruschetta
(6 personer)
Arbejdstid: 10 min.
Bagetid: 6 min
Ingredienser:
1-2 spsk. olivenolie
Sådan gør du:
  1. Rist brødet let på begge sider under ovngrillen, og pensl det med olie.
  2. Vask fersknerne, udsten dem, og skær dem i tynde både.
  3. Skær mozzarellaen i skiver.
  4. Læg frugt og ost taglagt på brødet, dryp med olie, og sæt dem under grillen i et par min.
  5. Pynt med basilikum, og servér straks.
Tips!
Du kan også pynte med lidt sprødstegt parmaskinke.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Marinade:
    Rør sennep sammen med fintrevet citronskal, 1 spsk. citronsaft, farin, knust hvidløg og 1 spsk. finthakket timian. Tilsæt olie, salt og peber.
  2. Skær kødet i store terninger, vend dem i marinaden, og lad dem trække i 20 min. på køkkenbordet eller i køleskab i 3-8 timer.
  3. Vask nektarinerne, udsten dem, og skær dem i tykke både. Pil rødløget, og skær det i både.
  4. Træk kød, nektariner og rødløg på spyd, og steg dem på en varm grill i 2-3 min. på alle fire sider (10-12 min. i alt).
Tips!
Du kan bruge samme fremgangsmåde med kyllingebryst eller lammebov/ kølle.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Her serveres den friske salsa sammen med laks, men du kan sagtens sætte den til grillstegte svinekoteletter eller kylling i stedet.
Ristet laks med nektarin-salsa
(2 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Stegetid: 8 min
Ingredienser:
½ tsk. paprika
½ spsk. olie
Salsa:
1 fed hvidløg
1 tsk. sukker
½ tsk. salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Salsa:
    Vask nektarinerne, udsten dem, og skær dem i små terninger. Rens peberfrugten, og skær den i terninger. Befri chilien for frø og mellemvægge, og hak den fint. Pil og hak rødløg og hvidløg. Vend det hele sammen, og tilsæt fintrevet limeskal, 1 spsk. limesaft, sukker, salt og koriander. Lad salsaen trække i 20 min.
  2. Krydr laksestykkerne med paprika, salt og peber, og steg dem på en varm pande med olie eller på en varm grill i 3-4 min. på hver side.
  3. Servér laks med salsa og det valgte tilbehør.
Tips!
Brug også salsaen som fyld i en salat: Skyl og slyng blandede grønne salatblade, og vend sammen med nektarinsalsa. Servér evt. med lidt feta eller mozzarellaost.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard

Vaniljeisen er erstattet af en bagt vaniljecreme, og det hele er dækket af et tykt lag marengs.
Fersken melba med marengslåg
(2-3 personer)
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: ca. 30 min
Creme:
¼ stang vanilje
3 spsk. sukker
2 æg
Frugt:
Marengs:
1 knsp. salt
3 spsk. sukker
Sådan gør du:
  1. Creme:
    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Læg vaniljestangen i en gryde med mælk, og giv det et stille opkog. Mos vaniljekornene sammen med sukker, og tilsæt æg. Rør det sammen, uden at ”piske” luft i æggene. Rør den varme mælk i æggene, og si cremen over i 2 ovnfaste skåle eller et ovnfast fad. Stil dem i et vandbad i ovnen ved 160 grader i ca. 20 min., til cremen akkurat har sat sig.
  2. Vask fersknerne, udsten dem, og skær dem i både. Rens hindbærrene.
  3. Marengs:
    Pisk æggehvider med salt til blødt skum. Pisk sukker i, og pisk til en blank marengs.
  4. Læg ferskner og hindbær på den bagte vaniljecreme. Dæk frugt, bær og creme fuldstændig med marengs, og bag desserterne i 8-10 min. ved 200 grader. Nyd desserten varm, lun eller afkølet.
Velbekomme!
Opskrifter: Sandra Leigh Draznin
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri