Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Spændende mad med lakrids

Danskerne holder af lakrids, men vi spiser det meste som pastiller eller bolsjer. Lakrids er dog også godt som krydderi i både det salte og det søde køkken. Smagen minder om anis og fennikel, og lakridsrod kan enten bruges hel eller males til fint pulver. Lakridssmagen skal ikke være kraftig, men blot give en spændende krydring til maden. Her får du 4 lækre opskrifter med lakrids:

• Lakridsgravad hellefisk med salat og gulerod

• Oksekødsragout med lakrids, anis og mos

• Kyllingebryst med lakridssirup og ananassalat

• Lakrids- og blåbærmuffins med spejdersnus

Du finder opskrifterne i kogenbogen nedenfor. Velbekomme ♥

Annonce

Fisk
Lakridsgravad hellefisk med salat og gulerod
(ca. 6 personer)
Samlet tilberedningstid: 24 timer + frysning 48 timer
Arbejdstid: 30 min.
Frysning: 48 timer
Marineringstid: 24 timer
Ingredienser:
2 spsk honning
1 spsk fint salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Skyl fisken i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Fjern evt. ben med en pincet. Prik ned i fiske-kødet med en gaffel.
  2. Bland lakridsrodspulver med fennikel- eller anisfrø, peber, honning og salt. Læg fisken på skindsiden i et dybt fad eller en bradepande. Gnid fisken godt med krydderiblandingen.
  3. Dæk fadet til med plastfilm, og lad den marinere et døgn i køleskabet.
  4. Høvl spåner af gulerod med en tyndskræller og anret med salat og tynde skiver af fisken. Servér med brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Brun kødet på alle sider i varm olie i en stegegryde. Skru lidt ned for varmen, tilsæt løg og lad dem blive klare.
  2. Drys med mel og lad det suge fedtstoffet. Tilsæt derefter lakridsrødder, stjerneanis, peber, appelsinskiver, appelsinsaft, hvidløg og vand og krydr med salt.
  3. Lad retten simre under låg ca. 45 min., til kødet er mørt. Smag til med salt, peber og lakridspulver.
  4. Kartoffel-pastinak-mos: Kog kartofler og pastinakker møre i vand uden salt. Hæld kogevandet fra, men gem lidt. Mos kartofler og pastinak med et piskeris. Tilsæt piskefløde og derefter kogevand til passende blød konsistens. Smag til med salt og peber.
  5. Servér oksekødsragouten med mos og bønner.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Fjerkræ
Kyllingebryst med lakridssirup og ananassalat
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stegetid: ca. 35 min.
Fryse-egnet uden salat
Ingredienser:
Lakridssirup:
½ dl sojasovs
Salat:
1 spsk olie
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Lakridssirup: Rør lakridspulver sammen med sojasovs, honning og chili.
  2. Læg kyllingestykkerne på et stykke bagepapir i en bradepande og smør siruppen på alle sider af kødet.
  3. Sæt fadet i midten af en kold ovn og tænd på 175 grader. Steg ca. 35 min., til kødet er lige netop gennemstegt.
  4. Skær kyllingebrysterne i halve. Bland salatblade med ananasstykker, tranebær og olie. Anret salaten med kødet på et fad. Server med kogte ris eller brød.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

BagværkSøde sager og drikke
Lakrids- og blåbærmuffins med spejdersnus
(12 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet uden glasur
Ingredienser:
125 g blåbær
150 g hvedemel
175 g sukker
4 æg
2-3 tsk vand
Sådan gør du:
  1. Bland halvdelen af lakridsrodspulveret med mel og bagepulver.
  2. Rør smør og sukker med en håndmikser, til det er skummende. Tilsæt et æg ad gangen til smør- sukker-blandingen og rør godt mellem hvert.
  3. Sigt lakrids- og melblandingen i dejen og vend det sammen med en dejskraber. Tilsæt blåbær.
  4. Fyld muffinsforme ¾ op med dej. Bag ca. 20 min. i en 175 grader varm ovn. Stik med et træspid i midten af en af kagerne. Hvis der er rå dej på, skal de bage videre.
  5. Afkøl kagerne på en bagerist. Rør flormelis med vand til glasur og sæt en klat på hver kage. Drys resten af lakridsrodspulveret.

Tips!
Du kan lave en skøn urtete med lakrids til dine muffins. Der findes flere slags urtete med lakrids i handlen. Man kan også brække eller skære hel lakridsrod i mindre stykker og blande dem i en almindelig urtete med f.eks. mynte, anis og citron. Lad teen trække ca. 10 min. Nyd den varm eller kold.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri