Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Spis på stranden: 5 lækre retter

Når sommeren er på sit højeste, kan man være på stranden hele dagen. Tag mad med, der er let at spise, og sørg for, at holde den kold med fryseelementer, evt. i en køletaske. Husk rigeligt at drikke og et rart tæppe at sidde på. Fyld madkurven med:

 

• Kold tomatsuppe med brødpinde

• Tortilla med squash

• Sesamstegte kyllingelår og kartoffelsalat 

• Kokoskage med ingefær

• Mynte-limonade

 

Du finder opskrifterne længere nede på siden. Velbekomme ♥

 

SE OGSÅ: Sommerguide: 7 gratis glæder 

 

SE OGSÅ: 6 nemme småretter til picnickurven

 

SE OGSÅ: 6 ting, du skal vide om solcreme

Annonce
Sådan gør du:
  1. Skær blomsterne på tomaterne væk, og fjern kernerne i peberfrugten. Skær tomater og peberfrugt i grove stykker. Hak løg fint.
  2. Blend grøntsagerne med blade af oregano og olie til jævn konsistens. Spæd med kold bouillon til passende konsistens. Smag til med eddike, salt og peber.
  3. Skær brødskiverne i pinde. Rist dem sprøde på alle sider på en tør pande.
  4. Opbevar suppen i en flaske i en køletaske eller termokande. Suppen kan drikkes af en kop. Drys med parmesanost ved servering, og giv ristede brødpinde til.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Bagværk
Tortilla med squash
(6-8 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Stege-/bagetid: ca. 50 min.
Ingredienser:
½ kg kartofler
2 spsk. olivenolie
2-3 fed hvidløg
6 æg
2 tsk. groft salt
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Steg hakket løg klart i olie i en rummelig gryde. Tilsæt knust hvidløg og groftrevne kartofler, og lad dem stege i ca. 5 min. under omrøring. Tilsæt groftrevet squash og blade af frisk oregano.
  2. Pisk æg sammen med fløde, og krydr med salt og peber.
  3. Bland æggemassen med kartoffel-squashblandingen, og fyld i en springform (24 cm) beklædt med bagepapir.
  4. Bag tortillaen ved 175 grader i 20 min. dækket til med bagepapir. Fjern papiret, og bag videre i ca. 20 min., til tortillaen er lysebrun og helt mør.
  5. Servér kartoffeltortillaen skåret i firkanter med brød eller boller og pølseskiver.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Fjerkræ
Sesamstegte kyllingelår og kartoffelsalat
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge-/stegetid: ca. 45 min.
Ingredienser:
1 spsk. olie
2 spsk. sesamfrø
Kartoffelsalat:
750 g kartofler
2-3 håndfulde friskbælgede ærter
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
  1. Gnid kyllingelårene med olie. Drys med en blanding af karry og sesamfrø. Læg kyllingelårene på bagepapir i en bradepande.
  2. Sæt panden i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. til de er gennemstegte. Afkøl kyllingelårene. Brug evt. mellemlægspapir eller køkkenrulle til håndtag.
  3. Kartoffesalat:
    Kog de skrubbede kartofler møre. Skær dem i både. Skær tomaterne ud i stykker på samme størrelse. Bland med bælgede ærter og en dressing af olie og citronsaft. Smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Bagværk
Kokoskage med ingefær
(1 kage, 16 stykker)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 40 min.
Fryseegnet
Ingredienser:
200 g smør
100 g sukker
2 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
100 g kokosmel
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Pisk blødt smør luftigt med sukker og muscovadosukker. Tilsæt fintrevet ingefær og et æg ad gangen, og rør godt.
  2. Bland mel med bagepulver, og drys det igennem en si i dejen skiftevist med lun kokosmælk. Vend kokosmel i dejen.
  3. Hæld dejen i en firkantet bradepande beklædt med bagepapir.
  4. Bag kagen i ca. 40 min. i midten af en 175 grader varm ovn. Lad den køle lidt af, og skær den ud i firkanter.
  5. Servér kagen med stykker af frisk melon.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck

Søde sager og drikke
Mynte-limonade
(4 flasker)
Arbejdstid: 20 min.
Trækketid: 2-3 timer
Fryseegnet
Ingredienser:
½ l vand
5-6 stilke frisk mynte
ca. 1 liter vand
Tilbehør:
Sådan gør du:
  1. Vask citronerne. Skær dem over, og pres saften af dem.
  2. Hæld kogende vand over skallerne. Rør sukker i, og rør, til det er opløst. Tilsæt mynte.
  3. Afkøl limonaden, og fisk skallerne op efter 2-3 timer.
  4. Hæld citronsaften i limonaden, og fortynd med koldt vand efter smag. Nyd limonaden iskold, evt. med friske mynte blade.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Line Falck
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri