Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Sprøde og søde kager

For en stund glemmer vi alt om kalorier og vitaminer, for her frister vi med lidt godt og sprødt til den søde tand.

  • Shortbread

  • Små kanelkager

  • "Grimme og gode"

  • Fragilité med bær

  • Fransk marengskage med fyld

Annonce

Bagværk
Små lyse kager med sukkerdrys. En ægte klassiker fra Skotland.
Shortbread
(ca. 14 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 25 min.
Kan fryses, men holder sig fint i dåse.
Ingredienser:
150 g smør
175 g mel
3 spsk rismel
5 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Findél smørret i melet og bland rismel og sukker i. Ælt det sammen og tryk dejen ud til en plade (ca. 1 cm tyk) i en lille bradepande eller sandkageform. Prik dejen med en gaffel.
  2. Bag ved 160 grader i ca. 40 min. Drys kagen med vaniljesukker og skær den i små stænger (3-4 cm lange). Opbevar kagerne i dåse.
Tips!
Kagerne kan varieres ved at tilsætte 100 g grofthakket chokolade i dejen og bage som ovenfor.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Små kanelkager
(6 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 5-6 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
1 æg
Fyld:
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Rør smør og sukker godt sammen og rør ægget i. Bland kanel i melet og rør det i dejen.
  2. Tegn cirkler (på 10-12 cm i diameter) på bagepapir og smør dejen tyndt ud i cirklerne.
  3. Bag kagerne i 5-6 min. ved 200 grader og lad dem svale på en bagerist. Kagerne kan opbevares i kagedåse, til de skal serveres.
  4. Læg kagerne sammen i fire eller fem lag med flødeskum imellem. Drys sigtet flormelis eller kakao på toppen.
Tips!
Friske sukrede bær eller henkogt frugt kan serveres til.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Italienske marengskager med mandler, der kan serveres til bl.a. is. Også velegnede som en sprød mundfuld til kaffe.
”Grimme og gode” (Brutti e buoni)
(16-18 stk.)
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: ca. 30 min.
Ikke fryse-egnede
Ingredienser:
Sådan gør du:
  1. Rist mandlerne på en tør pande, til de er let sprøde.
  2. Pisk æggehviderne helt stive og pisk sukkeret i lidt ad gangen sammen med vaniljesukker. Vend mandlerne i.
  3. Kom med en spiseske marengsmassen på bagepapir lagt på bagepladen. Kagerne skal have størrelse som bordtennisbolde.
  4. Bag dem ved 130-140 grader i ca. en halv time, eller til de er sprøde og tørre.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Fragilité med bær
(ca. 12 stk.)
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 45 min.
Frysetid: 3-4 timer
Ingredienser:
1 spsk mel
Fyld:
3 spsk sukker
Pynt:
Sådan gør du:
  1. Pisk æggehviderne stive. Pisk ¼ af flormelissen i æggehviderne og vend derefter forsigtigt resten af flormelissen i sammen med mandler og mel.
  2. Aftegn en firkant (30 x 30 cm) på bagepapir lagt på en bageplade og fordél dejen heri. Bag bunden i ca. 45 min. ved 125-130 grader. Lad bunden svale lidt på bagepapiret, før den forsigtigt lempes over på en bagerist for at blive kold.
  3. Mos bærrene med en gaffel og smag til med sukker. Vend flødeskum i. Skær bunden over i to lige store stykker og læg de to bunde sammen omkring hindbærfyldet. Stil kagen i fryseren i 3-4 timer.
  4. Del kagen i 12 mindre kager, mens den endnu er halvfrossen. Sigt et tyndt lag flormelis over kagerne og pynt hver kage med bær. Servér kagerne netop optøet fra fryseren, så smager de bedst.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Den fransk klassiker er opkaldt efter den hvide schweiziske ost vacherin, der er lys og lagdelt.
Fransk marengskage med fyld (Vacherin)
(4 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Ovntid: ca. 1 time
Ikke fryse-egnet
Ingredienser:
Fyld:
Sådan gør du:
  1. Pisk halvdelen af flormelissen i de stiftpiskede hvider og vend derefter resten i. Pisk den over en skål med koghedt vand, til massen bliver sej og fyldig. Vend mandlerne i.
  2. Tegn cirkler på bagepapir lagt på en bageplade (18 cm i diameter). Hæld massen i en sprøjtepose og sprøjt først en spiral inden for cirklen – dette er bunden.
  3. Sprøjt derefter lige så store ringe af resten af marengsmassen. Sprøjt små toppe på en af ringene – dette er toppen.
  4. Bag marengsbund og ringe ved 125-130 grader i godt 1 time, eller til de er helt tørre. Sæt først ringene på bunden på serveringsdagen og fyld først dessertkagen, lige inden servering.
  5. Kom skivet eller kuglet is i midten sammen med sukrede bær og flødeskum. Servér straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Hanne Bloch
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri