Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Suppe, steg og is

Selv på et lavt madbudget kan det lade sig gøre at byde på en klassisk gæstemenu. Tilberedningen er meget overkommelig, for isen kan laves flere dage i forvejen, og suppen er meget enkel, så der er kun stegen at holde holde øje med under selve middagen.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Steg porrerne klare i smør i en gryde og tilsæt timian og kartofler skåret i stykker.
  2. Hæld bouillon/vand på og kog grønsagerne helt møre.
  3. Blend suppen til jævn konsistens og tilsæt fløde og evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen er for tyk.
  4. Smag suppen til med salt og peber. Laksemousse: Skær laksen ud i mindre stykker og blend dem til fin konsistens.
  5. Krydr med salt og peber. Tilsæt gradvist piskefløde under omrøring og stop, så snart moussen har ensartet konsistens.
  6. Smør brødskiver, der evt. er ristede, med laksemousse og pynt med små salatblade eller dild. Servér til den rygende varme kartoffelsuppe.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Sådan gør du:
  1. Steg løgene klare i smør og steg gulerødderne med et par min. Tilsæt en anelse vand og kog gulerødderne møre 3-4 min., så vandet næsten er fordampet.
  2. Krydr med salvie og peber. Tilsæt brødkrumme og lad det opsuge væsken. Når blandingen er lidt afkølet, tilsættes æg og eddike.
  3. Skær en lomme i kalkunbrystet og kom fyldet i. Læg kødet på et stykke bagepapir i et ovnfast fad.
  4. Læg skiver af bacon hen over kødet. Steg i en 175 grader varm ovn ca. 1 time, til kernetemperaturen målt med stegetermometer er 80 grader. Skær kødet i skiver og servér med kogte bønner og evt. kartofler eller brød.
Tips!
Kalkunbryst er fryse-egnet uden tilbehør.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift Katrine Klinken

Relaterede opskrifter

Parfait-is med tørrede frugter i appelsinsaft
(Ca. ½ liter, nok til 8-10 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Indfrysnings/trækketid: 3 timer + ekstra tid for de tørrede frugter
400 g sukker
2½ dl vand
½ stang vanilje
Tørrede frugter i appelsin:
100 g rosiner
Sådan gør du:
  1. Parfait-is: Kog sukker og vand til en tyk lage, og til det er 115-120 grader varmt målt med sukkertermometer, eller til der dannes store bobler.
  2. Pisk imens æggeblommerne skummende. Hæld den varme lage i æggeblommerne lidt ad gangen under konstant piskning.
  3. Pisk hurtigt ca. 5 min. og derefter langsommere ca. 10 min., til massen er afkølet og tyk.
  4. Pisk fløden let med vaniljekorn og vend flødeskummet i æggemassen.
  5. Hæld i en literform og sæt straks i fryseren. Lad isen stivne ca. 3 timer.
  6. Bland de tørrede frugter med appelsinsaft og lad dem trække, gerne til næste dag. Servér frugterne til parfait-isen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard Opskrift Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri