Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tarteletter til hverdag og fest

Tarteletter er altid et lækkert og populært indslag til både hverdag og fest. Her har vi fundet 6 lækre varianter frem til dig: Tarteletter med ærter og asparges, tarteletter med avocado, tarteletter med rejer, græske tarteletter, tarteletter med laks, og som rosinen i pølseenden - lækre filoskåle med bresaola og æggesalat.

Annonce

Fyld tarteletterne med friske eller letkogte grønsager vendt i en krydret og cremet dressing. Arbejdstid: 20 min. Koge-og stegetid: 5 min. Ikke fryse-egnede
Sådan gør du:
  1. Rist baconterningerne sprøde og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
  2. Kog ærter og asparges i 2 min. i letsaltet vand. Lad dem dryppe af.
  3. Rør cremefraiche med citronsaft og smag til med cayennepeber og salt. Vend ærter og asparges i.
  4. Lun tarteletterne og kom fyldet i.
  5. Fordél bacon på toppen.
Tips!
Tarteletter kommer af det franske ord „tarte”, der betyder tærte. Tarteletter er således små tærter.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Skær avocadoerne i halve, fjern stenen og skrab frugtkødet ud med en ske.
  2. Mos det med en gaffel eller i en blender. Rør straks citronsaft i, så det ikke bliver brunt.
  3. Rør cremefraiche i ogtilsæt evt. hvidløg. Bland med basilikum og krydr blandingen med salt og peber.
  4. Lun tarteletterne og kom fyldet i. Pynt med peberringe på toppen.
Tips!
Både hjemmebagte og købte tarteletter skal opbevares et tørt og køligt sted – enten i dåse eller glas med låg.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Optø butterdejen, så pladerne kan skilles ad. Udstik runde plader (8 cm i diam.) med et glas i halvdelen af butterdejen.
  2. Brug et lidt mindre glas og udstik hver cirkel, så der dannes en ½ cm tyk ring.
  3. De inderste skiver bruges som låg.
  4. Af resten af butterdejspladerne
  5. udstikkes nye plader (8 cm i diam.)
  6. Pensl dem i kanten med koldt vand og læg en butterdejsring på hver.
  7. Prik bunden med en gaffel.
  8. Pensl øverste kant med æg. Bag tarteletter og låg ved 225 grader i ca. 10 min.
  9. Fyld:
  10. Rør cremefraiche og fløde sammen og smag dressingen til med lime eller citronsaft, salt og cayennepeber.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Findel smørret i melet og kom de øvrige ingredienser i.
  2. Saml dejen og læg den i køleskabet i en halv time. Udrul og udskær den i kvadrater (10x10 cm).
  3. Beklæd smurte linseforme med dejen.
  4. Bag dem ved 200 grader i ca. 10 min.
  5. Bland fyldet og kom det først i tarteletterne lige før servering.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Optø butterdejen, så pladerne kan skilles ad. Udstik runde plader ( 8cm i diam.) med et glas i halvdelen af butterdejen.
  2. Brug et lidt mindre glas og udstik hver cirkel, så der dannes en ½ cm tyk ring.
  3. De inderste skiver bruges som låg.
  4. Af resten af butterdejspladerne udstikkes nye plader (8 cm i diam.)
  5. Pensl dem i kanten med koldt vand og læg en butterdejsring på hver. Prik bunden med en gaffel. Pensl øverste kant med æg.
  6. Bag tarteletter og låg ved 225 grader i ca. 10 min.
  7. Fyld:
  8. Damp den skyllede spinat kort i lidt smør og vend lidt salt i.
  9. Fordél spinaten i butterdejsskallerne og top op med laks. Pynt med lakserogn og servér straks.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Læg to lag fillodej oven på hinanden og klip kvadrater (10 x 10 cm).
  2. Tryk dejen i smurte linseforme og bag skallerne ved 180 grader i 5-6 min.
  3. Fyld:
  4. Rør mayonnaise sammenmed sennep og tilsæt æg og purløg. Smag til med salt og peber.
  5. Fyld skålene med bresaola eller skinke samt æggesalat.
Tips!
Fillodej er butterdejens magre lillebror. De papirtynde flager bliver knasende sprøde, når de bages i ovnen.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri