Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Tid til tærter

Tærter er nem og billig aftensmad - og dessert - kun fantasien sætter grænserne for, hvad du kan putte i dine tærter. Her har vi fundet fem lækre tærteopskrifter frem og byder på:

 

Bacon- og kartoffeltærte

Gulerodstærte med feta og oliven

Tærte med bacon og peberfrugter

Fransk æbletærte

Rabarbertærte med kanelsirup

Annonce

Småretter og tilbehørTærter, pizza og madpandekager
Den lækre spanskinspirerede tærte med kartofler og bacon kan sagtens bages dagen i forvejen og blot lunes i ovnen.
Sådan gør du:
  1. Kør de to slags mel, salt og smør sammen til en grynet masse i en foodprocessor. Saml dejen med sammenpisket æg og koldt vand. Pak dejen ind og lad den hvile koldt 1 times tid.
  2. Steg bacontern gyldne og lad dem dryppe af på køkkenrulle. Skær kartoflerne i tern.
  3. Pisk æggene sammen med dijonsennep, cremefraiche og fintsnittet purløg eller forårsløg og smag til med salt og peber. Vend kartofler og bacon i cremen.
  4. Rul 2/3 af dejen ud og læg den i en springform eller tærteform (22-24 cm), så den hænger lidt ud over kanten. Fordel fyldet i formen. Rul resten af dejen ud til et låg.
  5. Pensl dejkanterne med sammenpisket æg, læg låget over fyldet og pres kanterne godt sammen. Pensl overfladen med æg og prik nogle huller i låget.
  6. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30 min. Skru ned til 180 grader og lad den bage yderligere ca. 30 min. Server tærten varm, lun eller kold evt. med grøn salat.
Tips!
Fyldet til tærten kan også bages som en spansk tortilla: Tilberedes som i opskriften. Hæld fyldet i en smurt springform eller lille bradepande med bagepapir i bunden. Bag i ovnen ved 180 grader i ca. 45 min.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Rul dejen ud, så den passer som et låg til en stegepande (26 cm). Prik den med en gaffel og læg den i køleskabet.
  3. Brun gulerødderne i smør på panden. Tilsæt honning/rørsukker, citronskal og saft, og lad gulerødderne småstege i 5 min.
  4. Læg dejlåget over, stop det lidt ned i kanten og sæt panden i ovnen i ca. 20 min., til dejen er gylden og gennembagt.
  5. Tag panden ud af ovnen og lad tærten hvile i 5-10 min., før den vendes over på et fad/skærebræt.
  6. Drys med oliven, feta og evt. lidt frisk timian. Servér varm, lun eller afkølet.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Læg dejen i en tærteform og prik den med en gaffel.
  3. Læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner el.lign.
  4. Forbag bunden 10 min. Tag bagepapiret af og bag bunden yderligere 5 min.
  5. Steg bacontern gyldne på en pande. Tilsæt peberfrugt og steg under omrøring 8-10 min.
  6. Vend forårsløg i, krydr med salt og peber og fordel det på tærtebunden.
  7. Pisk æggene sammen med fløde, salt og peber og hæld det over fyldet.
  8. Bag tærten midt i ovnen ca. 30 min.
Tips!
Drys evt. revet ost over fyldet, inden tærten bages.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Bland mel, sukker og salt i en skål eller foodprocessor og hak det kolde smør i.
  2. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den koldt i 30 min.
  3. Rul dejen ud og læg den i en tærteform (24 cm). Prik bunden med en gaffel og sæt den koldt i 30 min.
  4. Bag tærtebunden „blindt “(se tips) ved 200 grader i 10 min.
  5. Tag den ud og skru ned til 180 grader.
  6. Fordél æblemosen i tærtebunden og læg æbleskiverne tæt ovenpå.
  7. Drys med sigtet flormelis og bag tærten, til æblerne er gyldne og møre – ca. 30 min. Tag tærten ud af ovnen.
  8. Pres marmelade gennem en sigte og varm den igennem i en gryde.
  9. Pensl den over tærten og lad den afkøle.
Tips!
Tips: Bag „blindt“: Læg et stykke bagepapir på dejen og fyld op med tørrede bønner eller lignende, så dejen ikke „skrider“ under bagningen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Dej: Bland mel, sukker og salt og hak det kolde smør i. Saml hurtigt dejen med sammenpisket æg, pak den ind og sæt den i køleskab i mindst 1 time.
  2. Rabarber: Giv sukker, vand, citronskal, 1 spsk citronsaft og kanel et opkog i en gryde. Vend halvdelen af rabarberstykkerne i og lad dem simre under forsigtig omrøring, til de lige er møre (ca. 5 min.). De må endelig ikke koge ud.
  3. Læg dem over i et dørslag over en skål og lad dem dryppe af. Gentag med resten af rabarberstykkerne. Hæld den afdryppede væske tilbage i gryden og kog den ind til ca. det halve. Tag den af varmen, tilsæt udblødt husblas og lad den afkøle.
  4. Creme: Pisk flødeost, piskefløde, sukker og vanilje til en tyk og luftig creme. Sæt den i køleskab.
  5. Tærtebund: Rul dejen ud på et meldrysset bord og læg den i en tærteform (24-26 cm).
  6. Prik bunden med en gaffel og sæt den i fryseren i 20 min. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Læg et stykke bagepapir og nogle tørrede bønner på tærtebunden og bag den midt i ovnen i ca. 15 min. Tag bagepapir/bønner af og bag tærtebunden yderligere ca. 10 min. Stil den til afkøling på en rist.
  8. Tærten: Læg tærtebunden på et fad og fyld den med flødeostecreme.
  9. Læg de afdryppede rabarber på cremen og dryp rabarbersiruppen over. Servér straks.
Velbekomme!
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri