Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Danske traditionsrige kro-retter

Danske kroer holder madtraditonerne i live. Prøv at lave de velkendte retter hjemme i køkkenet.
Her får du 5 opskrifter på dejlig kromad.

 

Tarteletter med høns, asparges og rejer

Wienerschnitzler

Rødspætter med persillesovs

Moderne kalvefilet stegt som vildt

Gammeldaws æblekage

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg kyllingelårene i en gryde med suppeurter, laurbærblad og salt. Kom vand i, så kødet er dækket, og bring det i kog. Kog i ca. 45 min. under låg ved svag varme. Tag kødet op, si kogelagen og fjern skind og ben. Riv kødet i mindre stykker.
  2. Stuvning: Smelt smørret, drys hvedemel i og lad det suge smørret. Tilsæt gradvist 3 dl kogelage og kog i nogle min. under omrøring. Tilsæt fløde og asparges og kog i nogle min. Kom kød og citronsaft i og smag til med salt og peber.
  3. Varm tarteletterne i ovnen, fyld dem med stuvningen, drys med rejer og dild og giv tomatbåde til. Servér straks.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Relaterede opskrifter

Sådan gør du:
  1. Læg hver schnitzel i en madplastikpose og bank dem flade med en kødhammer.
  2. Drys et fint lag mel på hver schnitzel og vend dem i æg og derefter i rasp krydret med salt og peber.
  3. Brun schnitzlerne hurtigt i smør på en varm pande. Steg dem færdige i 3-4 min. på hver side ved middelvarme, så de bliver svagt rosa.
  4. Pynt med citron, sild, kapers og persille.
  5. Kog gulerødderne sprøde i letsaltet vand i 4-5 min. Servér schnitzlerne med gulerødder og råstegte kartofler.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Fisk
Rødspætter med persillesovs
(4 personer)
Arbejdstid: 30 min.
Koge/stegetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnede
100 g smør
Persillesovs:
25 g smør
2½ spsk hvedemel
5 dl mælk
Tilbehør: friskkogte pillekartofler
Sådan gør du:
  1. Skyl rødspætterne og fjern evt. blodrester i bugen. Tør dem grundigt, skær et langt snit på begge sider af rygbenet og vend fisken. Læg også et snit langs ryggen på undersiden. Det hjælper til, at de ligger fladt på panden.
  2. Krydr med salt og peber på begge sider og vend dem i hvedemel. Kom rødspætterne på en pande med rigeligt varmt smør og steg ved middelvarme i 6-8 min. på hver side, afhængigt af tykkelsen. Dup fisken med køkkenrulle.
  3. Sovs: Smelt smørret, drys mel i, og lad det opsuge smørret. Tilsæt gradvist mælk under omrøring, og lad sovsen koge ca. 5 min. Tilsæt hakket persille og smag til med salt, peber og citronsaft.
  4. Servér smørstegt rødspætte med kartofler og persillesovs.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Sådan gør du:
  1. Krydr kødet med salt og peber. Læg baconskiverne oven på kødet og bind kødsnor omkring. Læg kødet i et ovnfast fad på en bund af skalotteløg, pastinakker, enebær, laurbærblade og rosmarin. Hæld vand eller bouillion i fadet, så det står ca. 1/3 op ad siderne på kødet. Sæt fadet i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader.
  2. Sovs: Rør smør og mel sammen til en smørbolle. Hæld urter og stegesky fra fadet i en blender og kør til ensartet konsistens. Hæld det i en gryde med fløde, læg smørbollen i og kog forsigtigt op. Pisk sovsen igennem med blåskimmelost. Smag den til med salt og peber.
  3. Hvis baconen på stegen ikke er brunet nok, kan det gøres under ovngrillen. Husk at tage kødsnoren af, så den ikke brænder.
  4. Skær stegen i tynde skiver og servér med kartofler, bønner, syltetøj og vildtsovs.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard

Bagværk
Gammeldaws æblekage
(4-5 personer)
Arbejdstid: 45 min.
Koge/bagetid: ca. 20 min.
Ikke fryse-egnet, men æblemosen kan fryses
Æblemos:
ca. 200 g sukker
Sødt rasp:
100 g sukker
Tilbehør:
4 tsk ribsgelé
Sådan gør du:
  1. Æblemos: Smelt sukkeret til lys karamel i en tykbundet gryde og tilsæt æblestykker under omrøring. Lad æblerne slippe væske og tilsæt evt. 1 dl vand. Kog under låg, til æblerne er møre. Pisk det til mos med et piskeris og smag til med sukker.
  2. Fordél makronerne i 4-5 portionsglas. Stænk med portvin eller saft. Fordél æblemosen i glassene.
  3. Rasp: Nuldr brødskiver til krumme og spred det ud i et jævnt lag på bagepapir på en bageplade. Bland med smør og sukker, sæt det i ovnen og tænd på 125 grader. Bag, til raspen er sprød og gylden.
  4. Drys æblemosen med æblerasp lige før servering og kom flødeskum og gelé på toppen.
Velbekomme!
Opskrifter: Katrine Klinken
Foto: Thomas Hergaard
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri