Annonce

Få spændende, glade og hyggelige artikler samt nemme og lækre madopskrifter til både hverdag og fest. Du får også spændende og unikke tilbud. Sendes fredag og søndag.

Bliv abonnent på Hjemmet

Få 26 numre af Hjemmet + 2 Rosendahl fade

Køb allerede i dag »

Flipp – alle dine favoritmagasiner

Prøv 1. måned gratis

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Trifli på 3 skønne måder

Der er intet som en skøn og luftig trifli til dessert - her får du opskrifterne på en lækker italiensk trifli - 'Zuppa Inglese', en nem rabarbertrifli og trifli med sommerbær. Så er det bare at vælge hvilken slags, du vil forkæle familien med til dessert i dag!

Annonce

Vegetarisk
Trifli med sommerbær
Arbejdstid: 15 min.
Trækketid: 15 min.
Ikke fryse-egnet
50 g sukker
2-3 spsk fløde
2 spsk sukker
Sådan gør du:
  1. Rens bærrene og skær dem evt. i mindre stykker.
  2. Vend dem sammen med sukker og lad dem trække 15 min.
  3. Pisk ost og fløde sammen med sukker og smag til med lidt fintrevet citronskal og en anelse citronsaft.
  4. Anret bær og creme i lag med groftknuste makroner.
Tips!
Hytteost eller kvark kan også bruges i denne opskrift. Benyt evt. abrikoser og ferskner med eller uden bær.
Velbekomme!
Foto: Jesper Glyrskov/ Opskrift af: Sandra Leigh Draznin
Sådan gør du:
  1. Rabarberkompot: Skær bladene og lidt af foden på rabarberstilkene væk og skyl dem. Skær dem ud i mindre stykker og læg dem i et ovnfast fad. Bland rabarberstykkerne med sukker og tilsæt evt. kornene af vaniljestangen og den tomme stang. Dæk fadet med sølvpapir, og sæt det i ovnen i 15-20 min. ved 200 grader, til rabarberne er møre, men ikke mosede.
  2. Triflicreme: Flæk vaniljestangen og kom kornene og den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse. Pisk det godt sammen. Kog cremen under omrøring i ca. 4 min. Si cremen over i en skål. Drys cremen med sukker, så den ikke trækker skind. Sæt den i køleskabet. Når cremen er kold, fjernes vaniljestangen, og cremen vendes med letpisket flødeskum.
  3. Saml rabarbertriflien: Læg makroner i bunden af et portionsglas og hæld lidt portvin over. Læg et lag rabarberkompot på og lad det trække 1 times tid. Læg kold triflicreme øverst i glasset og drys med hakkede pistacienødder og servér straks.
Velbekomme!

Relaterede opskrifter

Søde sager og drikke
Det er ikke netop en dessert, man tænker på, når man hører det italienske navn „Zuppa Inglese“ – engelsk suppe. Desserten er en slags trifli, som er velkendt især midt i støvlelandet. Desserten smager allerbedst, når den er meget kold eller „semifreddo“, dvs. har været i fryseren og derpå serveres halvt optøet.
Sådan gør du:
  1. Bunde: Pisk æg og sukker til tæt skum. Bland hvedemel, kartoffelmel og bagepulver og sigt det i æggemassen. Rør dejen sammen. Bag tre lagkagebunde ved 175 grader i 6-7 min.
  2. Creme: Læg husblassen i koldt vand mindst 10 min. Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog. Hæld den koghede fløde i æggemassen, mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden, og bring den i nærheden af kogepunktet, mens der piskes – den må ikke koge, så skiller den. Tag gryden fra varmen. Knug husblassen fri for vand og kom den i den varme creme – husblassen smelter med det samme. Lad cremen svale af. Bland mandler og revet citronskal i cremen. Stil cremen i køleskabet, til den bliver halvstiv. Pisk fløden til skum og vend den i cremen.
  3. Kom en kagebund i en skål eller i portionsskåle, skær til, så den passer. Stænk med marsala eller sherry. Læg 1 /3 af cremen herpå. Kom atter en kagebund på, stænk igen med marsala eller sherry. Skift således med kagebund og creme. Slut med creme.
  4. Sæt desserten koldt, til den skal serveres, mindst et par timer i køleskab eller 1 time i fryser. Pynt desserten med flødeskumstoppe, hakkede mandler og revet citronskal.
Tips!
Skal det gå stærkt, kan du bruge købte lagkagebunde
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Hjemmet i denne uge