Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Bellini

Bellini er en italiensk cocktail med bobler og fersken. Drinken blev opfundet i Venedig på jetsettets berømte Harry's Bar, sandsynligvis engang i 1930'erne.

Hemingway, Chaplin, Hitchcock — og Bellini

Harry's Bar, hvor Bellini- drinken blev opfundet, ligger tæt på Marcuspladsen i Venedig. I den autentiske udgave laves drinken helt enkelt af kold mousserende vin og hvid ferskenpuré. Men den findes i flere varianter med forskellige bobler og ferskenlikør.

 

Harry's Bar er også kendt for sin Dry Martini, som serveres i små glas og laves med 10 gange så meget gin som vermouth. Retten carpaccio (rå skiver oksekød, serveret med olivenolie, parmesanost og rucolasalat) er i øvrigt også opfundet på stedet.

Annonce

 

Berømtheder som Ernest Hemingway, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock og Woody Allen har alle været gæster i Harry's Bar.

 

Ophavsmanden til drinken var ejeren af Harry's Bar, bartenderen Giuseppe Cipriani. Han fandt på drinken i 1930'erne, men først i 1948 døbte han sin hvide ferskencocktail Bellini efter den venetianske renæssancemaler Giovanni Bellini.

 

I Italien laves drinken med prosecco i stedet for champagne. Prosecco er en italiensk druesort, der dyrkes i den nordøstlige del af Veneto ikke langt fra Venedig. Denne boblende vin er ikke så dyr som andre mousserende vine.

Sådan gør du:
  1. Afkøl alle ingredienserne.
  2. Opskriften er enkel: 1 del ferskenpuré og evt. brændevin og 3 dele kolde bobler.
  3. Bland ferskenpuré og brændevin og bland det sammen med en flaske kold prosecco eller andre bobler. Tilsæt evt. lidt sukker eller sirup.
  4. Bland eventuelt drinken i glassene. Man kan både bruge champagneglas og almindelige drinks- eller vandglas.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge