Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Bøf stroganoff

En kraftig og velsmagende ret, der, som navnet antyder, har russiske rødder. Se opskriften længere nede på siden.

 

 

Rettens russiske rødder

Denne oksekødsret med løg og svampe og en cremet sovs krydret med paprika og sennep har fået sit navn efter den velhavende russiske Stroganoff-familie.

 

Familien var forretningsfolk og stammede fra Novgorod i det nordlige Rusland. Under Peter den Store blev familien adlet, og deres kok kan have skabt retten. Den er kendt fra europæiske kogebøger fra 1700-tallet, men er sandsynligvis først kommet til Danmark omkring år 1900.

 

Retten findes i forskellige variationer i restaurant- og hjemmekøkkenet. Oksekødet kan være skåret af dyre udskæringer som mørbrad, der lynsteges i tynde strimler og kommes i en forberedt brun sovs. Det kan også være kød til en gryderet, der kræver længere stege- og kogetid.

 

Tilbehøret kan være både ris, kartoffelmos og pommes frites.

 

Annonce
Sådan gør du:
  1. Brun kødet i varmt smør og olie i en stegegryde. Krydr med salt og peber, tilsæt løg og steg videre et par minutter. Drys med hvedemel og lad det opsuge fedtstoffet. Tilsæt sennepspulver, paprika, vin, tomater og bouillon. Kog ca. 45 min., til kødet er mørt – kogetiden afhænger af kødets kvalitet.
  2. Kog sovsen igennem med cremefraiche eller fløde.
  3. Steg champignonerne gyldne på begge sider på en varm tør pande. Kom dem i retten lige før servering. Smag til med salt og peber og drys med persille.
  4. Pommes frites: Skræl kartoflerne og skær dem i aflange stave ca. 1 cm tykke og 5 cm lange. Kog dem i letsaltet vand ca. 10 min. Lad dem dryppe af i et dørslag, og tør dem grundigt i et rent viskestykke.
  5. Fyld olie i en tykbundet gryde til ca. 5 cm fra grydens bund. Varm olien. Hav altid et låg i nærheden. Hvis olien antændes, lægges låget hurtigt på, til ilden er slukket. Oliens temperatur skal være 180 grader – her bliver en brødterning lysebrun på et minut.
  6. Steg kartoflerne sprøde ca. 2-3 min. Steg ikke for store portioner ad gangen, da temperaturen så falder for meget. Tag kartoflerne op med en hulske, læg dem på ren køkkenrulle, og drys salt på.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri