Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Fersken Melba

Fersken Melba blev kreeret af Auguste Escoffier (1846-1935) omkring 1893, da han var køkkenchef på Savoy Hotel i London. Den lækre dessert blev lavet til ære for den australske sangerinde Dame Nellie Melba (1861-1931), der på det tidspunkt medvirkede i operaen Lohen- grin. Hun var sopran og en af de mest kendte sangere i den sene victorianske periode. Hun sang i de store europæiske byer Paris, Bruxelles og London og i Metropolitan Operaen i New York.

 

Første gang, Fersken Melba blev serveret, var til en middag, som hertugen fra Orléans holdt for at fejre Dame Nellie Melbas succes. Til denne begivenhed havde Escoffier lavet en svane-skulptur af is – svanen var en figur i operaen – som var anrettet med ferskner på en bund af vaniljeis og pyntet med sukkertråde.

Annonce

 

Escoffier satte først Fersken Melba på menukortet en del år senere, i år 1900 på Carlton Hotel, hvor han var køkkenchef (stedet findes ikke længere). I denne version var ferskenen dækket af hindbærpuré, og der var ingen is-svane. Escoffier syntes ikke om, at man gav flødeskum til desserten.

En lækker, klassisk dessert, der blev udviklet som en hyldest til en af operakunstens populære skikkelser.
Sådan gør du:
  1. Drys: mandelflager Sæt vand over, sæt kryds i skindet på ferskenerne og kog dem nogle min. i vandet, til skindet løsner sig.
  2. Læg ferskenerne i koldt vand og pil skindet af med en lille kniv.
  3. Kog sukker og vand sammen til en sukkerlage. Kog ferskenerne møre ved svag varme – kogetiden afhænger af, hvor modne de er.
  4. Skær dem i halve og fjern stenene. Opbevar fersknerne i sukkerlagen, til de skal nydes. Sukkerlagen kan genbruges.
  5. Mos hindbærrene til en tyk puré eller sovs. Anret halve ferskener med hindbærpuré, kugler af is og drys med mandler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri