Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Flæskeæggekage

Flæskeæggekagen er en nem og hurtig middagsret. Æggekagen serveres nybagt, direkte fra panden.

 

Sildeæggekage

var en yndet spise på mormors tid, specielt hvis man boede i nærheden af et godt røgeri. Til 4-5 personer piskes 8 æg sammen med 8 spsk mælk og 2 spsk mel. Bag æggekagen på panden i gyldent smør. Lige før æggemassen stivner, lægges røgede sildefileter på, mange og tæt sammen. Drys til sidst med fintklippet purløg.

 

Æggepillesul

er en god resteret, som bla. kendes fra Falster og Lolland. Pillesulen er kogt eller stegt kød eller flæsk, skåret eller pillet i strimler eller stykker. Det vendes i sammenpisket æg og steges på panden til en æggekage.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Pisk æggene sammen med mælken. Steg kødskiverne ved jævn varme, til de er sprøde. Tag dem af panden. Hæld æggemassen på og lad den stivne ved jævn varme. Anret kødskiverne på æggemassen, inden den bliver helt stiv. Fordel tomater og agurk ovenpå og drys med purløg.
  2. Æggekage i ovn:
    Er man flere end fire personer til æggekage, er det en god idé at bage den i ovnen. Steg først flæskeskiverne på panden (beregn 2 stykker pr. person). Pisk æg og mælk sammen, her beregnes 2 æg og 2 spsk mælk pr. person. Hæld æggemassen i et smurt ovnfast fad eller en lille bradepande. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 25-30 min. De sidste minutter lægges flæskestykkerne på æggekagen.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri