Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Frikandeau

Frikandeau var 1950'ernes fine søndagsret. Kalvekødet kan steges helt eller som her skåret i skiver inden tilberedningen. Se opskriften længere nede på siden.

 

Med hilsen fra Sverige og Frankrig

Det franskinspirerede navn har en vis lighed med frikassé, selv om retten nok minder mere om den svenske ret kalops, det vil sige kød, der er kogt mørt med krydderier og grønsager (se opskriften på kalops - klik her). Den berømte franske kok og skribent Auguste Escoffier bragte opskriften på frikandeau allerede i begyndelsen af 1920’erne – og enhver sovse-elsker vil elske denne ret.

Annonce

Kød
Frikandeau er mørt og velkogt kalvekød i sovs, her med forskellige gode grønsager.
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i 1 cm tykke skiver på tværs af kødfibrene. Vend skiverne i mel tilsat salt og peber.
  2. Skær det røgede spæk i smalle strimler. Rist først spækstrimlerne i en tykbundet gryde.
  3. Kom så smørret i og lad det gyldne. Brun kalveskiverne på begge sider i fedtstoffet.
  4. Bland løgene i og lad også dem få lidt farve.
  5. Hæld bouillon og fløde i, sørg for, at kødstykkerne lige netop er dækket af væden.
  6. Lad retten snurre under låg, til kødet er smør-mørt. Tag kødskiverne op af gryden og si væden.
  7. Hæld den tilbage i gryden og jævn evt. sovsen og tilsæt kulør.
  8. Kom kødstykkerne tilbage i sovsen og smag til.
  9. Tilbehør: Kog kartofler og grønsager lige netop møre og servér dem til med persilledrys.
Tips!
Hvis du ønsker at stege et helt kødstykke er stegetiden 1 time.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri