Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Hønsesalat

Vi kalder det stadig hønsesalat, selv om det nok er de færreste, der begynder med at koge en høne. I dagens små husholdninger er en udskæring af kylling noget nemmere at gå i gang med.

 

Masser af variationer

Brug de råvarer, der er i sæson: Om sommeren er det f.eks. lækkert med halve cherrytomater og frisk basilikum og i foråret godt med fintsnittet (evt. blancheret) spidskål eller friske asparges og dild.

 

Hønsesalaten kan også smages til med karry eller paprika og tilsættes andre grønsager som blancherede grønne bønner, ærter eller rodfrugter, skåret i mundrette stykker.

Annonce
Sådan gør du:
  1. Læg kyllinge kødet i en gryde med et par citronskiver, en kvist estragon og peberkorn. Hæld bouillon ved og giv det et opkog. Skru ned og lad det simre under låg 12-15 min. Tag gryden af varmen, fjern låget og lad kødet køle af i bouillonen.
  2. Træk skindet af kyllingestykkerne og pluk kødet i aflange strimler.
  3. Pisk mayonnaise og cremefraiche sammen og smag til med citronsaft, sennep, finthakket estragon, salt og peber.
  4. Tilsæt champignon, blegselleri, forårsløg og kyllingekød og smag til med salt og peber.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Sandra Leigh Draznin
Annonce

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri