Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Kalops

Mange af vores gamle klassiske retter stammer fra Sverige, det gælder også kalops, der kommer fra Skåne. I sin ældste udgave tilberedes retten som bankekød, det vil sige helt uden grønsager. I dag er kalops blevet til en slags gullasch med kalve- eller oksekød og grønsager. Se opskriften længere nede.

 

Kalops a la bankekød

Til 4 personer: Vend ½ kg oksekødsskiver i salt og peberblandet mel og brun dem på begge sider i gyldent smør i en gryde. Svits derefter 3 skivede løg. Tilsæt 2 skivede gulerødder og hæld suppe på, så kød, løg og gulerødder lige er dækket heraf, og tilsæt 2-3 laurbærblade. Lad det snurre i 1-1½ time, eller til det er mørt. Jævn sovsen og servér med kartoffelmos.

Annonce

 

Kalops kan tilberedes på mange måder. De klassiske hovedredienser er dog altid okse- eller kalvekød og gulerødder.

Kalops er en vinterret med kød og grønsager.
Sådan gør du:
  1. Skær kødet i ret store terninger/klumper og vend dem i mel. Brun stykkerne lidt ad gangen i gyldent fedtstof.
  2. Tag dem op og svits derefter løg og finthakkede hvidløgsfed. Bland gulerodsstave og kartoffelstykker i og tilsæt de flåede tomater, ved dåsetomater hældes væden ved. Tilsæt suppe, krydderier og laurbærblade.
  3. Lad retten snurre under låg i 1-1½ time, eller til kødet er godt mørt. Smag retten til og servér.
Tips!
Kalops kan også tilberedes af tilsvarende mængde oksekød eller 1 stort kalvehjerte. I stedet for at komme kartofler i retten kan der serveres kartoffelmos eller løse ris til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri