Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Kylling a la Kiev

En populær ret

Kylling a la Kiev er en sovjetisk hotel- og restaurant-klassiker, der i et stort værk om mad fra 1980'erne synes at være opstået i Sovjettiden.

 

I en ældre udgave af Den danske Kokkebog kaldes retten Kief kotelet. Kyllingeretten er nu en meget populær færdigret i USA og England, hvor den fås som frostvare lige til at varme op i mikrobølgeovnen.

 

Vi giver en opskrift på retten, som den kan laves i hjemmekøkkenet – og selv om den er enklere, smager den rigtig godt.

 

Kort om Kiev

Kiev har en lang historie. Byen var hovedstad i en selvstændig ukrainsk stat fra 1667.

 

I 1793 blev Ukraine indlemmet i Rusland, og landet var siden 1920 en republik i Sovjetunionen. I 1991 blev Kiev hovedstad i den uafhængige stat Ukraine.

Annonce

 

En vigtig del af Kievs kultur er byens mange teatre, operaen, museer og Kiev cirkus. Et rigt kulturliv skaber rum for  mange restauranter og derfor også særlige serveringer som den berømte kylling.

Fjerkræ
Kyllingebryst, der er sprødstegt og fyldt med krydret smør, er en klassisk restaurantret, kendt som kylling a la Kiev. Kødet skal være paneret og stegt så sprødt, at smørfyldet sprøjter ud, når man stikker gaflen i kødet.
Sådan gør du:
  1. Bland blødt smør med hakkede krydderurter, parmesanost og evt. hvidløg. Læg smørblandingen på smørrebrødspapir eller bagepapir, stil det i køleskabet og lad det blive fast. Skær smørret ud i fire stykker.
  2. Fjern evt. skind på kyllingen. Fjern den lille inderfilet, der kan steges til f.eks. et stykke smørrebrød eller hønsesalat. Skrab vingebenet rent med en lille kniv. Skær en lille lomme fra den brede side af kyllingebrystet og læg kryddersmør ind i lommen.
  3. Vend kødet i mel krydret med salt og peber, og derefter i sammenpisket æg og rasp. Læg kødet direkte på bagepapir i en bradepande. Dryp med smeltet smør, krydr med salt og peber og sæt bagepladen i en 225 grader varm ovn.
  4. Steg kødet ca. 35-40 min., til det er lige netop gennemstegt og sprødt udvendigt.
  5. Manchetter: Fold 4 stykker hvidt papir (9x9 cm) sammen på midten. Klip med et par millimeters mellemrum 6-7 cm ned fra den foldede ende af papiret. Fold papiret rundt og klips sammen, så det får en tykkelse som vingespidserne. Sæt på vingespidserne ved servering.
  6. Servér med kogte gulerødder og bønner. Anret kødet med salat, pyntetomater og persille. Giv kartofler, pomfritter eller brød til.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Hjemmet i denne uge