Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Oksekødssuppe med kød- og melboller

Den klassiske oksekødssuppe med kød- og melboller gør godt, når kulden bider udenfor. Af resterne kan du lave kogt oksekød med perberrodssovs. Du får begge opskrifter her:

 

Godt at vide

Før i tiden var suppe næsten altid en fast start på middagen. I dag vil mange synes, at suppe er tidskrævende, selv om mange supper stort set passer sig selv, når først ingredienserne er kommet i gryden. Suppe skal aldrig bulderkoge, men koge stille og roligt.

 

Som en gammel madmor engang sagde:

„En suppe skal koge, som når en barselskvinde går til kirke“

– det var dengang.

 

LÆS OGSÅ på ALTfordamerne.dk: Hold varmen med simremad

Annonce

Supper
Rygende varm og fyldig oksekødssuppe passer til en råkold vinterdag.
Oksekødssuppe med kød- og melboller
6 personer
Oksekødssuppe
Arbejdstid: 1 time
Kogetid: 2½-3 timer
Fryse-egnet
2½ liter vand
Kødboller:
2 tsk salt
2 spsk mel
1 æg
1 spsk fintrevet løg
1½ dl mælk
Melboller:
2 dl vand
75 g smør
100 g mel
2 æg
1 tsk salt
Sådan gør du:
  1. Læg kødet i en gryde og hæld vand på. Bring i kog og skum suppen. Tilsæt salt og peber. Tilsæt halvdelen af grønsagerne (resten kommes i til sidst) samt suppevisk. Lad suppen koge ved svag varme i 2½-3 timer. Tag kødet op og si suppen. Hæld den tilbage i gryden og kom resten af grønsagerne i. Kog suppen endnu ca. 10 min.
  2. Kødboller:
    Rør farsen sammen. Bring letsaltet vand i kog. Form farsen til små boller med en teske og kog dem i 5 min. ved svag varme. Tag dem op med en hulske.
  3. Melboller:
    Bring vand og smør i kog og rør melet i. Rør straks dejen sammen, til den slipper gryde og ske. Lad dejen svale lidt og rør så æggene i – hold lidt igen med æggemassen, dejen må ikke blive for lind. Kom dejen i en bollesprøjte eller form den med en teske til små boller, som kommes i spilkogende, letsaltet vand. Bring bollerne til kogepunktet – hæld koldt vand på og bring atter til kogepunktet. Gentag tre gange i alt. Tag bollerne op med en hulske.
  4. Suppen:
    Hæld kød- og melboller i suppen. Bring suppen lige til kogepunktet og smag den godt til.
Tips!
Brug kødet, som du har kogt suppen på til 'Kogt oksekød med peberrodssovs' - opskriften får du her:
(6 personer)
Sovs: Smelt 30 g smør i en gryde og rør 2½ spsk mel i. Hæld 4 dl kogende suppe ved lidt ad gangen samt 1 dl fløde.
Smag til med revet peberrod (sovsen må gerne „rive“ lidt), salt, peber samt evt. lidt hvidvinseddike.
Skær kødet, som du kogte suppe på, i pæne skiver og server det med peberrodssovsen og kogte kartofler.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard/Opskrift: Hanne Bloch
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri