Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Pærer Belle Hélène

Desserten hedder på fransk Poire Belle Hélène og betyder oversat pære smukke Helene. Og det er virkelig en både smuk og lækker dessert. Se opskriften længere nede på siden ♥

 

Fra musikkens verden

Den kendte kok Auguste Escoffier (1846-1935) kreerede den lækre pæredessert i 1864 i forbindelse med Jacques Offenbachs operette La Belle Hélène.

 

Operetten er bygget på den oldgræske legende om prins Paris, der bortførte den skønne dronning Helena fra hendes mand og derved medvirkede til at starte den trojanske krig.

 

Operetten blev første gang opført i Paris i 1864 og var også en succes i Wien, Berlin, London, Chicago og New York.

 

Jacques Offenbach komponerede operetten.

Annonce

 

Variationer

  • Kog eventuelt chokoladesovsen med hele krydderier, f.eks. hel kanel, allehånde eller et stykke vanilje.
  • Smag evt. chokoladesovsen til med friskhakket mynte, myntedråber eller fint revet appelsinskal.
  •  Chokoladesovsen kan tilsmages med cognac eller likør.

Pærer Belle Hélène
(4 personer)
Arbejdstid: 20 min.
Kogetid: ca. 15 min.
Ikke fryse-egnet
Pocherede pærer:
2 dl vand
125 g sukker
Chokoladesovs:
evt. lidt sukker
Endvidere:
½ liter god vaniljeis
Sådan gør du:
  1. Pærer: Skræl pærerne, fjern kernehus fra bunden med spidsen af en skrællekniv eller et melonjern. Kog vand, sukker, flækket vaniljestang og citron i 5 min. Kog pærerne i sukkerlagen ved svag varme, til de er møre – mærk efter med en kniv eller kødnål. Lad dem køle af i sukkerlagen.
  2. Chokoladesovs: Kog fløden op. Pisk små stykker chokolade i fløden. Smag eventuelt til med sukker. Hold sovsen varm i et vandbad (en skål sat i kogende eller meget varmt vand). Anret de afdryppede pærer med vaniljeis og lun chokoladesovs. Pynt med citronmelisse.
Tips!
Desserten er dejlig hele året rundt, hvis du bruger gode henkogte pærer. På denne tid af året, hvor der er modne pærer, kan du få endnu mere smag i retten ved at bruge rå modne pærer.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge