Annonce

Ja tak, jeg vil gerne modtage Hjemmets e-mail nyhedsbrev med artikler, markedsføring mm. fra Hjemmet og Hjemmets partnere. Læs mere om nyhedsbrevet, partnerne og deres produkter her.

Bliv abonnent på Hjemmet

Køb denne skønne Boheme-plaid fra Arctic i 100% ren norsk uld. 

Køb allerede i dag »

Glæd en du holder af!

Giv et abonnement i julegave - Priser fra 149,- 

Klik her »

Annonce

Brevkassen: Skriv til Vibeke

Har du knas i parforholdet? Problemer med din eks, dine (sted)børn, kollegaer eller andre omkring dig? Står du i det hele taget et sted i dit liv, hvor du ikke helt ved, hvad vej du skal vælge? Så skriv til Vibeke og få et klogt og meget kontant bud på, hvordan du kommer videre.

 

Du kan skrive til Vibeke her: brevkassen@hjemmet.dk

Annonce
Annonce

Ugens klassiker: Pizza Margherita

Pizza er en enkel klassisk, italiensk ret, der siges at stamme fra Napoli. Pizza er et fladt brød med forskellige toppings, og det er i familie med brød som foccacia og pitabrød.

 

Pizzaens farver symboliserer Italien

Pizza har været nydt fra klassisk tid af mennesker i middelhavsområdet. Ordet ”pizza” blev brugt så tidligt som år 997 efter Kristus i havnen Geta mellem Napoli og Rom.

 

Pizza Margherita er den mest kendte pizza, og den bages med tomat, frisk mozarella og basilikum. Den er opkaldt efter Italiens dronning Margherita, som under et besøg i Napoli for mere end et århundrede siden blev sulten og bad den bedste bager om at tilberede hende et måltid. Ingrediensernes farver hvid, rød og grøn symboliserer det trefarvede italienske flag.

 

Den klassiske pizza er rund og laves i portionsstørrelse. Den består af en cirka tre millimeter tynd bund lavet af sej hvedebrødsdej og med en kant på 1-2 cm. Pizzaen skal bages i kort tid i en meget, meget varm, brændefyret ovn.

 

I slutningen af 1800-tallet bredte pizzaen sig til USA sammen med de italienske emigranter. Den er nu kendt i hele verden, men ofte i andre udgaver med tykkere bund og med meget mere topping end de klassiske italienske pizzaer.

 

Annonce

Tærter, pizza og madpandekager
Pizza Margherita
(4 stk.)
Pizza Margherita
Arbejdstid: 30 min.
Hævetid: ca. 12 timer
Bagetid: ca. 20 min.
Fryse-egnet
5-10 g gær
3½ dl vand
Topping:
Drys:
Sådan gør du:
  1. Smuldr gæren og rør den ud i lidt af vandet i en skål. Tilsæt resten af vandet, olie og salt. Rør mel i, indtil dejen er så fast, at den kan æltes.
  2. Ælt dejen grundigt, til den er glat og smidig. Læg dejen i en skål, dæk den til og sæt skålen i køleskab i ca. 12 timer.
  3. Ælt dejen igennem og form til 4 kugler. Lad dem hæve i ca. 30 min. og rul dem ud til runde pizzaer på ca. 30 cm i diameter. Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  4. Topping: Pensl bundene med olivenolie. Fordél tomatskiver og mozzarella på toppen.
  5. Bag pizzaerne ved 250 grader i ca. 15 min., til de er gennembagte. Brug evt. en bagesten. Servér dem friskbagte og varme.
Tips!
Langtidshævet (koldhævet) pizzadej kan erstattes af en hurtighævet dej lavet af en lunken væske og med 2-3 gange så meget gær. Derved bliver hævetiden hurtigere, men smagen i dejen knap så markant.
Velbekomme!
Foto: Thomas Hergaard / Opskrift: Katrine Klinken
Annonce

Årets julegave ♥

Glæd en du holder af med Hjemmet som julegave

Hjemmet som julegave er en gave der glæder hver eneste gang bladet havner i postkassen. Abonnementet stopper automatisk. Priser fra kun 149 kr. 

Klik her for at købe Hjemmet som julegave

Hjemmet i denne uge

Dagens lækkeri